Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Automatische thermische CNC-snijdmachine - Systeem - Peddinghaus ABCM-1250 - CNC-plasmasnijdmachines - CNC-snijdsysteem - CNC-zuurstofsnijmachine
Zuurstofsnijden, Rollenmeting

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaat er geen 'ťťn-voor-alles'-machine. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. De ABCM-1250-raveel/thermische snijmachine is de ideale machine voor middelgrote tot grote staalbouwbedrijven of voor die bedrijven die een hoog volumes aan lasverbindingen produceren.
 • Ideaal voor het automatiseren van veelvoorkomende raveelwerk: Fabrieken Fabrieken die nood hebben aan uitsnijdingen, flenspenetraties, gegleufde buizen, blok-afdekkingen, 'rattengaten', 'hondebotten' enz. zullen merken dat de ABCM deze snijwerken foutloos en tegen de laagste arbeidskosten uitvoert.
 • Gebruikt als een raveelmachine en verstekzaag: Heeft uw fabriek reeds een rechtehoekzaagmachine en kunt u de investering in een verstekzaagmachine niet rechtvaardigen? Is uw huidige snijcapaciteit overbelast? Combineer uw raveelwerk en verstekzaagwerken in ťťn werkgang met de ABCM.
 • Gebruikt voor toepassing van T-profielen: T-segmenten in een staalconstructie vormen geen probleem voor de Peddinghaus ABCM-1250-raveelmachine.

Vergelijking

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
Hoe goed doet de ABCM het in vergelijking met de gebruikelijke robotgebaseerde plasma-Raveelmachine?

Hoewel plasma zonder twijfel de snelste snijoplossing is, kan de ABCM-zuurstof-raveelmachine met zijn driedubbele branders twee flenzen tegelijkertijd snijden. Dit betekent dat tegelijkertijd de flens bovenaan en onderaan wordt afgewerkt en het laswerk wordt voorbereid. Dankzij het lage vermogen van de machine worden ook de exploitatiekosten laag gehouden. Er is bovendien geen stofafzuiger nodig en de kosten van verbruiksgoederen zijn beduidend lager dan die bij plasmasnijden.

Bovendien hoeven geen lastige brander-testen zoals bij robotgebaseerde raveelmachine worden uitgevoerd, en dankzij de kleine diameter van de zuurstofbrander kan dichter bij de flens worden gebrand, een onklopbaar voordeel van de ABCM-1250.

Modulair ontwerp

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
Modulair ontwerp

De rollenbaan van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de ABCM-1250 gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is. Dit zorgt voor totale flexibiliteit bij het opstellen van de machines. De Peddinghaus-transportbanden kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeŽvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
ABCM-1250 thermisch bewerkingsmachine
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiŽnt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
ABCM-1250 thermisch bewerkingsmachine
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook komaf met onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
ABCM-1250 thermisch bewerkingsmachine
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiŽle investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder ťťn dak tot een minimum te beperken.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

IndustriŽle toepassingen

IndustriŽle toepassingen

De ABCM-1250 is de ideale thermische bewerkingsmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen tot 1250 mm x 610 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende producten die hij voor de staalbouw produceert zijn o.a.:
 • afgeschuinde flenzen;
 • blok-afdekkingen;
 • flensverdunningen;
 • T-segmenten;
 • afdekking van 'hondebotten'
 • penetratie van ribben voor leidingswerk, etc.
 • penetratie van flenzen voor leidingen of andere voorwerpen die door een segment moeten gevoerd worden;
 • afdekking van 'rattengaten'
 • verstekhoeken of rechte hoeken.
Enkele voorbeelden van zijn gebruik in de productie zijn:
 • landbouwapparatuur;
 • auto-transportbanden/assemblagelijnen;
 • zonnepanelen;
 • aanhangwagens;
 • transportbanden;
 • apparatuur voor het vloeibaar maken van aardgas.

Driedubbele zuurstofbrander

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
Technologie met driedubbele zuurstofbrander

Drie branders werken sneller dan ťťn! Dankzij zijn drie branders voor het gelijktijdig zuurstofsnijden van materiaal is hij de snelste en meest efficiŽnte afdekmachine op de markt vandaag. De ABCM-1250 kan verstekhoeken snijden en afgeschuinde lasnaden voorbereiden op bovenste en onderste flenzen. Bovendien is hij uitgerust met een automatische branderontsteking en werkt hij met een brede reeks snijgassen.
  Geoctrooieerd sensorsysteem
Geoctrooieerd sensorsysteem
Geoctrooieerd sensorsysteem

Het geoctrooieerde sensorsysteem van de ABCM-1250-raveelmachine detecteert automatisch afwijkingen in de zaagtolerantie en compenseert deze afwijkingen zonder speciale programmering. Elke flensbrander blijft tijdens het brandproces automatisch zweven om een vaste afstand tussen de brandertip en het snijoppervlak te behouden.
  Compatibele snijgassen:
Compatibele snijgassen:

De ABCM-1250-afdekkingsmachine is compatibel met de volgende snijgassen:
 • acetyleen
 • propyleen
 • Chem-O-Lene
 • propaan
 • aardgas
 • Mapp
 • ethyleen
 • butaan
 • Flamex

Voorbereiding afgeschuinde lasnaden

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
Voorbereiding afgeschuinde lasnaden

De ABCM-1250 kan via een programmacommando de branders automatisch schuinzetten op zowel de bovenste als de onderste flens van een profiel. Dankzij zijn versnellingssysteem met servomotor kan hij afgeschuinde randen tot 45ļ op de bovenste en onderste flens van materiaal aanmaken en tegelijkertijd de laswerken voorbereiden.


Materiaal meten

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en schrootreductie. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig klemrollenmechanisme. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die het materiaal in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en voer kleinere componenten naar binnen via een kleine deur in uw fabrieksgebouw;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad profielen in alle vormen en afmetingen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten.

Elektrische

ABCM-1250 - Thermische snijmachine - Lasvoorbereidingsmachine - Staalbouw
Elektrische kenmerken

Van de schakelkast tot de aandrijfmotoren is de ABCM-1250 uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing
Siemens-besturing

De ABCM-1250 is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windowsģ-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Specificaties van machine

Specificaties van machine - ABCM 1250


Type thermisch snijden
Oxy-fuel
Max. balkbreedte
1250 mm
Min. balkbreedte
75 mm
Max. flenshoogte
610 mm
Max. materiaaldikte
(flens of rib)
150 mm
Min. materiaaldikte
6 mm
Aantal CNC-bestuurde assen
4
Aantal branders
3
Lasvoorbereiding bovenste flens
Yes
Lasvoorbereiding onderste flens
Yes
Machinegewicht
7,265 kg