Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Straalreinigingsmachines met transportband - Korrelstraalmachines transportband - Korrelstraalmachine staal
Korrelstralen

Is dit de juiste oplossing voor mijn fabriek?

Is dit de juiste oplossing voor mijn fabriek?

De beste resultaten behalen met de kleinste hoeveelheid schuurmiddel: dat is het doel van elke straalkorrelmachine. Met behulp van de PeddiBlast kunnen staalbouwbedrijven in enkele seconden tijd alle onzuiverheden op hun onderdelen verwijderen. Of u nu een grote of een kleine fabriek runt, de PeddiBlast kan volledig worden aangepast aan uw behoeften.
Modulair ontwerp

Modulair ontwerp

Het PeddiBlast-systeem kan naadloos worden toegevoegd aan elke nieuwe of bestaande fabriek. De transportbanden kunnen worden verlengd, uiteen genomen en gewijzigd zonder de functionaliteit van de machine aan te tasten.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiënt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Waarom onderdelen korrelstraalreinigen voordat ze worden bewerkt?
Waarom onderdelen korrelstraalreinigen voordat ze worden bewerkt?
Waarom onderdelen korrelstraalreinigen voordat ze worden bewerkt?

Voordelen:
 • houdt machines en werkvloer schoon;
 • identificatie- en layoutmarkeringen blijven intact;
 • betere laskwaliteit;
 • geen mand of andere ondersteuning nodig;
 • gemakkelijker om gereinigde onderdelen te bewerken;
 • zorgt voor gepaste oppervlakafwerking voor verfwerk;
 • gemakkelijker om volledige balk- en plaatstaalsegmenten te korrelstralen.
Nadelen:
 • hogere kosten om volledige balken en platen te korrelstralen voordat ze worden gesneden (groter te korrelstralen oppervlak);
 • niet geschikt voor verftypes van hogere kwaliteit.
  Waarom onderdelen korrelstraalreinigen nadat ze zijn bewerkt?
Waarom onderdelen korrelstraalreinigen nadat ze zijn bewerkt?
Waarom onderdelen korrelstraalreinigen nadat ze zijn bewerkt?

Voordelen:
 • betere lasresultaten bij schoon oppervlak;
 • onderdelen kunnen direct naar verfstation worden gezonden zonder restproduct of schuurmiddel te verwijderen;
 • geen geld verloren aan het korrelstralen van stukken materiaal die na de productie worden weggegooid (afgesneden delen en schroot).
Nadelen:
 • kleinere onderdelen moeten op een maasframe worden ineengezet zodat ze door een korrelstraalmachine kunnen worden gevoerd;
 • de onderdelen moeten droog en schoon zijn voordat we worden gekorrelstraald.

Onderhoud

Onderhoud

Het onderhoudsgemak is van cruciaal belang voor korrelblaasmachines, want ze vereisen meer onderhoud dan traditionele staalbewerkingsmachines. De PeddiBlast is ontworpen met het oog op het onderhoud ervan. De machine is bedoeld voor het wegblazen van imperfecties op het profiel zoals roest en kalkaanslag en moet gemakkelijk te onderhouden zijn. Peddinghaus en Agtos zijn zich daarvan bewust en hebben de PeddiBlast op basis van deze parameters ontworpen.
  Extra brede toegangspunten
Extra brede toegangspunten

Wanneer onderhoud nodig is, moeten fabrikanten toegang tot het component hebben. Om de stilstandtijd tot een minimum te beperken, hebben Peddinghaus en Agtos ervoor gezorgd dat alle componenten gemakkelijk te bereiken en onderhouden zijn.

De PeddiBlast-toegangpunten zijn:
 • tweeledige deur met toegang tot de emmerlift;
 • grote toegangsdeuren naar de korrelstraalkamer;
 • een platform boven de machine om filters te vervangen en schuurmiddel toe te voegen;
 • snel verwijderbare gordijnen aan de ingang en uitgang van de korrelstraalkamers.

Toepassingen

Industriële toepassingen

De PeddiBlast is de ideale korrelstraalmachine voor een brede reeks profielen. De PeddiBlast kan tegelijkertijd meerdere stukken materiaal met een breedte tussen 1500 mm en 4200 mm en een hoogte tussen 1 mm en 1000 mm bewerken.

Hij kan diverse profielen bewerken, zoals:
 • staalbalken;
 • staalplaten;
 • vierkante buizen;
 • rechthoekige buizen;
 • hoekstaal;
 • kanalen;
 • platte balken;
 • T-stukken.

Turbines

Krachtige turbines
Krachtige turbines

De robuuste turbines van Peddinghaus zullen met hun behuizing van mangaan de test der tijds doorstaan. Dit uiterst buigzame staal is slijtvast en reduceert de onderhoudskosten. Peddinghaus biedt een volledige aanpasbare turbine, een flexibele oplossing die voldoet aan de doorloopvereisten van elke fabriek.
  Ontwerp met enkele schijf
Ontwerp met enkele schijf
Ontwerp met enkele schijf

De PeddiBlast-turbines zijn ontworpen met het oog op productiviteit en zijn uitgerust met één enkele turbineschijf. De enkele turbineschijf, een alternatief voor de dubbele turbineschijf, verhoogt het debiet van het schuurmiddel en reduceert de kosten voor energie en verbruiksmiddelen met ongeveer 25%.
  Meerdere turbinevermogens
Meerdere turbinevermogens

Het PeddiBlast-systeem kan worden aangepast aan de individuele noden van elke fabriek. De turbine is beschikbaar in verschillende vermogensklassen en de korrelstraalsnelheid kan worden aangepast voor grote en kleine fabrieken. Niet alleen het vermogen maar ook het aantal turbines kan worden aangepast om de gewenste resultaten te bereiken.
  Schuurmiddelkleppen
Schuurmiddelkleppen
Schuurmiddelkleppen

Elke turbine van de PeddiBlast is voorzien van een eigen klepsysteem waarmee het schuurmiddeldebiet van elke turbine nauwkeurig kan worden geregeld. De locatie van de klep help de slijtage van de machinebehuizing te reduceren. De barrièreschakelaar meet de lengte van het materiaal en stopt de schuurmiddelstroom wanneer het einde van de machine is bereikt, om de slijtage van de machine te reduceren. Deze kleppen kunnen zo worden ingesteld, dat de juiste hoeveelheid schuurmiddel naar de turbine stroomt voor optimale resultaten.

Rollenlagers

Rollenlagerbescherming
Rollenlagerbescherming

De rollenlagers van de Peddingblast bevinden zich uit de buurt van het werkbereik en van het schuurmiddel. Om de lagers te versterken gebruikt Peddinghaus een innovatieve Labyrinth-verzegeling tussen de lager en de behuizing van de korrelblaaskamer. Als het gebied rond de verzegeling begint te verslijten, dan beschermt de opening tussen de lager en de verzegeling de verzegeling tegen mogelijke slijtage door het schuurmiddel.Recycleersysteem voor schuurmiddel

Recycleersysteem voor schuurmiddel
Recycleersysteem voor schuurmiddel

De componenten van het recycleersysteem van de PeddiBlast zijn:
 • 1 schroefgedreven transportband, om de spaanders vanuit de korrelstraalkamer naar de emmerlift te vervoeren
 • 1 emmerlift, om het schuurmiddel vanuit de transportband naar de schuurmiddelafscheider te vervoeren
 • 1 schuurmiddelafscheider, om vuilresten uit het schuurmiddel te halen voor hercirculatie in het korrelstraalsysteem


Schuurmiddelreservoir

Opvangsysteem voor schuurmiddel
Opvangsysteem voor schuurmiddel

De PeddiBlast is uitgerust met een uitgebreid opvangsysteem voor schuurmiddel. Dit systeem bestaat uit lichtsensors, een barrièreschakelaar, een schuurborstel, een schoonblaassysteem en rubbergordijnen.
  Lichtsensors
Lichtsensors
Lichtsensors

Wanneer materiaal in de machine beweegt, geven de lichtsensors automatisch de hoogte van de profielen/platen door aan de machine. Op basis van deze informatie past de PeddiBlast de hoogte van de componenten aan, voor een doeltreffend korrelstraal- en reinigingsproces.
  Barrièreschakelaar
Barrièreschakelaar

Wanneer het materiaal in de machine beweegt, wordt een barrièreschakelaar geactiveerd die het onderdeel traceert. Door het onderdeel te traceren terwijl het door de machine beweegt, kunnen de turbines automatisch in- en uitgeschakeld worden. Dankzij de barrièreschakelaar wordt minder schuurmiddel gebruikt en wordt niet gekorrelstraald wanneer er geen materiaal aanwezig is, wat de slijtage van de machinebehuizing en van de binnenkant van de machine reduceert.
  Schuurborstel
Schuurborstel
Schuurborstel

De roterende borstel, die zich aan de uitgang van de machine bevindt, verwijdert resterend schuurmiddel van de profielen. Het verwijderde schuurmiddel wordt terug in het schuurmiddelcircuit gevoerd voor hergebruik.
  Schoonblaasmodule
Schoonblaasmodule
Schoonblaasmodule

De schoonblaasmodule bevindt zich achter de schuurborstel op het einde van de machine. Deze module verwijdert al het schuurmiddel en stof dat niet door de borstel is verwijderd. Het schoonblaassysteem zorgt er ook voor dat alle door de borstel weggeveegde schuurmiddel naar de transportschroef wordt geblazen voor hercirculering.
  Rubbergordijnen
Rubbergordijnen
Rubbergordijnen

De rubbergordijnen bevinden zich aan de ingang en uitgang van de PeddiBlast. De gordijnen staan op schuifelementen zodat ze gemakkelijk tijdens onderhoudswerken kunnen worden verwijderd. De rubbergordijnen voorkomen dat schuurmiddel in het bedrijfsgebied van de machine dringt, houdt de omringende ruimte schoon en blaast verbruiksgoederen naar de korrelstraalkamer.

Korrelstraalkamer

Korrelstraalkamer
Korrelstraalkamer

De werkkamer van de PeddiBlast-machine is gemaakt van mangaan en heeft een robuust ontwerp, om de kracht van het korrelblaasproces te kunnen weerstaan. De PeddiBlast bestaat uit een reeks gelaste elementen die met bouten zijn samengevoegd, wat een lange en probleemloze levensduur garandeert.
  Mangaanstaal
Mangaanstaal

De volledige korrelstraalkamer is gemaakt van voorbelast mangaanstaal van 6-8 mm dikte X 120 Mn12 en is voorzien van een binnenlaag van 10 mm dik. Dit type staal kan mogelijke schade door de korrelstraal weerstaan en wordt koudverstevigd, zodat het de machine tijdens bedrijf extra beschermt.

Filters

Filterpatronen
Filterpatronen

Elke PeddiBlast-machine is uitgerust met meerdere konische patroonfilters. Deze filters zijn nodig om alle vuilresten uit de blaaslucht te verwijderen, voor een gelijkmatig, direct en doeltreffend blaasresultaat.

Enkele voordelen van de konische patroonfilters van de PeddiBlast zijn:
 • gemakkelijk te vervangen;
 • correcte contactdruk;
 • laag verbruik van perslucht;
 • ingebouwde uitkanteldoos;
 • constante reiniging van boven tot onder, dankzij konische vorm van de filter;
 • het drukverschil wordt opgevolgd om de reinigingscyclus automatisch in te instellen, wat de levensduur van de filter verlengt en perslucht bespaart;
 • de grote afstand tussen de vouwen van elke filter zorgen voor nauwkeurige reiniging en betere luchtdruk.

Besturing

Siemens-besturing
Siemens-besturing

De PeddiBlast is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Deze krachtige besturing biedt de robuuste structuur en kwaliteit van een CNC-besturing voor zware bedrijfsomstandigheden. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.

Casestudies


Specificaties van machine

Specificaties van machine
Er zijn talrijke opties beschikbaar voor de PeddiBlast-machine, en in samenwerking met AGTOS kunnen de straalreinigingsexperts van Peddinghaus op basis van de volgende gegevens de perfecte machine aanbevelen voor uw fabriek: