Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Plaatponsmachine - Plaatstaal ponsen - Plaatstaal ponsmachine
Ponsen, Plasmasnijden, Markeren, Rollenmeting

Schroot reduceren

Reduceer schroot in de staalbouw
Besparen op schroot

Dankzij zijn innovatieve snijtechnieken reduceert de FPB kosten op het vlak van schroot en verbruiksgoederen. Peddinghaus-klanten melden schrootpercentages van 4-6% per staalplaat in vergelijking met de 12-20% van brandertafels of grijpmeetmethodes. Het is duidelijk dat de Peddinghaus-oplossingen de meest kosteneffectieve oplossingen ooit zijn.

De innovatieve plasmasnijtechnologie van de FPB zorgt voor aanzienlijke besparingen in vergelijking met de modellen van andere fabrikanten. De FPB-plaatbewerkingsmachine maakt gebruik van de geoctrooieerde rollenbaantechnologie zodat geen stijve schrootskeletten meer nodig zijn zoals bij vroegere modellen. Door de staalplaat naar het bedrijfsbereik van de machine te voeren in plaats van vice versa, zorgt Peddinghaus voor extra rentabiliteit.
  Snijden vanaf rand
Snijden vanaf rand
Snijden vanaf rand

Met deze functie worden de onderdelen bewerkt vanaf de rand van het materiaal, zodat geen onbruikbare resten overblijven. Dankzij de krachtige plaatnesting- software kunnen gangbare structurele delen zoals voetplaten en gespleten plaatverbindingen gemaakt worden met amper afval.
  Snijden met gemeenschappelijke lijn
Snijden met gemeenschappelijke lijn
Snijden met gemeenschappelijke lijn

Meerdere delen in één enkele stap snijden: dat is het principe achter productie met gemeenschappelijke snijlijn. Een Peddinghaus-plaatbewerkingsmachine maakt een einde aan onnodig veel opstarten van de branders door met één enkele start verschillende componenten in een 'nest' te snijden. Omdat geen materiaal tussen de onderdelen moet worden bewaard, kan de Peddinghaus-plaatbewerkingsmachine ook een indrukwekkende hoeveelheid materiaal in één keer bewerken. Het resultaat zijn kleinere afvalvolumes in vergelijking met alle vandaag op de markt aangeboden machines.

Materiaaltransport

Rollenbaan-materiaaltransport
Vervoer materiaal efficiënter

De geoctrooieerde rollenbandtechnologie van Peddinghaus is de meetmethode bij uitstek voor duizenden installaties wereldwijd. Het rollenbaansysteem is niet alleen uiterst nauwkeurig, het stelt fabrikanten in staat sneller en goedkoper te werken dan met andere systemen.
  Optimaliseer uw productiviteit
Optimaliseer uw productiviteit
Optimaliseer uw productiviteit

Optimaliseer uw productiviteit en zorg voor een vlotter materiaaltransport dankzij het éénwerkgangssysteem van Peddinghaus. Staalplaten van verschillende diktes en breedtes kunnen na elkaar geladen worden zonder stilstand in de productie. Terwijl de machine onderdelen bewerkt, kunnen reeds nieuwe staalplaten worden geladen. Nadat afgewerkte delen op een optionele transportband of in een bak zijn gestort, worden ze automatisch uit de bedrijfszone verwijderd, voor een perfecte materiaalstroom.
  Ruimte in de fabriek besparen
Ruimte in de fabriek besparen
Ruimte in de fabriek besparen

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Materiaal binnenshuis opslaan neemt waardevolle ruimte in beslag en leidt tot onnodige onkosten. Dankzij de rollenbaan van Peddinghaus kan het lossen en laden van materiaal buiten gebeuren.

Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook een einde aan onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. Los het materiaal uit uw trucks buiten de fabriek en laad het op transportbanden zonder andere zones van uw productie te belemmeren.
  Eén operator doet alles
Eén operator doet alles
Eén operator doet alles

Peddinghaus-machines zijn ontworpen voor bediening door één enkele persoon. Eén enkele operator kan soepel het materiaal laden, bewerken en lossen: hij voert het werk van verschillende werknemers uit. Dit in tegenstelling tot systemen met brandertafels of grijpers. De plaat wordt op de rollenbaan geladen, in de machine gevoerd, bewerkt en als afgewerkte onderdelen op een transportband of in een bak gestort om verder te worden bewerkt.
  Kosten verminderen door schroot te verminderen
Kosten verminderen door schroot te verminderen
Kosten verminderen door schroot te verminderen

Geen stijve skeletstructuur meer nodig dankzij de FPB. Met behulp van de gemeenschappelijke snijdlijn of de randstart-techniek van Peddinghaus kunnen verschillende onderdelen in één enkele stap gesneden worden en kan schroot bijna volledig voorkomen worden.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Rusland en Australië.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windows®-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windows®-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows®-interface.

Toepassingen

Industriële toepassingen

De FPB is de ideale plaatbewerkingsmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan staalplaten tot 1800 mm breed en 32 mm dik soepel bewerken.

Enkele veelvoorkomende toepassingen in de staalbouw zijn:
 • basisplaten;
 • steunplaten;
 • platen met inzetstuk;
 • brugcomponenten;
 • eindplaten;
 • schuifplaten;
 • verstevigers voor ribben;
 • momentvaste verbindingen;
 • kapplaten;
 • steunbalkverbindingen;
 • transmissietoren-verbindingen.
Veelvoorkomende productietoepassingen zijn:
 • productie van componenten voor windtorens;
 • componenten voor bewegwijzering;
 • productie van transportbanden;
 • transformators;
 • productie van aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • spoorwegwissels.

 • Ponsen

  Staalbouwponsen
  Ponsen

  De drieledige ponspers van 160 ton van de FPB heeft zijn nut bewezen en zorgt voor maximale duurzaamheid en efficiëntie. De FPB kan gaten met een diameter tot 45 mm ponsen en tot drie beschikbare ponsstations bevatten, zodat de werktuigen minder vaak gewisseld moeten worden.

  Naast kracht en efficiëntie is ook nauwkeurigheid van cruciaal belang voor een lange levensduur van een werktuig. De ponspers van de FPB heeft een uniek ontwerp type 'zacht C-frame'. Dit zorgt ervoor dat de pons, nadat hij op de matrijs is uitgelijnd, stevig op zijn plek blijft, voor een naadloze en herhaalbare ponscyclus. Het voorkomt ook dat de pons tegen de matrijs botst en het werktuig beschadigd raakt.

  Het is duidelijk waarom de FPB, met kenmerken zoals deze, het favoriete werkpaard voor grote en kleine staalbouwbedrijven is.
    Automatisch opvangen van afvalstukken
  Automatisch opvangen van afvalstukken
  Automatisch opvangen van afvalstukken

  Bij ponswerk ontstaat er afval, dat is de aard van de technologie. Bij Peddinghaus-machines verloopt het opvangen van dit afval heel soepel dankzij het geautomatiseerde opvangsysteem. Zodra afvalstukken worden geproduceerd, worden ze naar een onderhoudsvriendelijke opslaglocatie gevoerd.
    Automatische matrijsbescherming
  Automatische matrijsbescherming
  Automatische matrijsbescherming

  De steunrollen in de FPB heffen het materiaal op tijdens het indexeren, om de matrijs te beschermen. Met deze technologie wordt de matrijs veilig onder materiaal bewaard terwijl het in de x-richting gevoerd wordt. Wanneer een ponscyclus gestart wordt, wordt het materiaal neergelaten tot op een rustpunt op de matrijs, voor optimale precisie.
    Ponsen
  Ponsen
  Ponsen

  Ponsen is een voordelige optie voor het maken van gaten. Een pons- en malsysteem kan gemiddeld 1.000 gaten maken voordat het opnieuw gescherpt moet worden. Bij de gebruikelijke prijzen voor verbruiksgoederen wordt elk gat geproduceerd voor minder dan 1 cent! Gezien de marktprijs voor uitbestede plaatproductie levert dit een uiterst snelle terugbetaling van de investering op.
    Superieure klemkracht
  Staalbouwklemmen
  Superieure klemkracht

  Superieure klemkracht is van cruciaal belang voor een lange levensduur van de werktuigen. De FPB gebruikt een robuust klemsysteem dat de hele breedte van de plaat stevig op zijn plek houdt via aandrijf- en draagrollen. Met dit robuuste ontwerp is aarding tijdens het plasmasnijden niet meer nodig en wordt de levensduur van het werktuig verlengd.
    Waarom ponsen, en niet boren?
  Waarom ponsen, en niet boren?
  Waarom ponsen, en niet boren?

  Ponsen is om talrijke redenen een veelgebruikte methode voor het maken van gaten.
  • Ponsen is niet duur.
  • Gaten worden snel en efficiënt gemaakt.
  • Met deze methode kunnen vierkante gaten of sleufgaten gemaakt worden.
  • Het opvangen van afval verloopt vlot dankzij het automatische opvangsysteem.
  • Boorspanen of smeerresten opruimen is niet meer nodig.

  Hoewel ponsen voordelen heeft, heeft het ook beperkingen in vergelijking met boren.
  • Geponste gaten zijn niet geschikt voor elke toepassing.
  • Ponsen is beperkt tot een maximale en maximale gatgrootte en materiaaldikte.
  • De materiaalhardheid en breukweerstand kunnen beperkende factoren zijn.
  • Peddinghaus raadt aan om, voordat u uw methode voor het maken van gaten kiest, één van onze ervaren technici te raadplegen.

  Plasmasnijden

  Hyptertherm-plasmasnijden
  Plasmasnijden

  De FPB is uitgerust met de meeste populaire plasmasnijtechnologie van Hypertherm: de XPR-170-snijbrander. De Hypertherm XPR-170-plasmasnijmachine zorgt voor een optimale snijkwaliteit bij materiaal van elke dikte. Het snijdt perfect door materiaal van 6 tot 32 mm dik.

  Dankzij zijn techniek om te snijden vanaf de rand, reduceert de FPB de kosten van de verbruiksgoederen, want hij snijdt meerdere onderdelen met één enkele inschakeling van de brander. Dit is alleen mogelijk met de Peddinghaus-rollenbaantechnologie. Zijn schrootbeperkende randstarttechniek toont waarom Peddinghaus vandaag het toonaangevende bedrijf in plaatbewerking is.

  Carbidemarkeren

  Carbidemarkering, layoutmarkering, onderdelenmarkering
  Carbidemarkeren

  Elk onderdeel heeft een naam en heeft een plek in het uiteindelijke samenstel. Of het nu gaat over voetplaten, inzetstukken of momentvaste verbindingen, het markeren van onderdelen en lay-outs kan fabrikanten helpen de onkosten en herbewerkingen te reduceren. De FPB is volledig uitgerust om met carbide te markeren dankzij het carbidemarkeerstation. Dit station zorgt voor markeringen van 1,5 mm tot 3,2 mm diep die perfect zichtbaar zijn na oppervlaktebehandelingen zoals verven of verzinken.
  Rollenbaanmeting

  Rollenbaanmeting, rollenbaan
  Rollenbaanmeting

  De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en algemene productiecapaciteit. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig rollen-aandrijfmechanisme. Op één van de niet-aangedreven rollen is een codeerder aangesloten die meet hoeveel afstand het materiaal heeft afgelegd, zodat de machine snel en nauwkeurig onderdelen kan produceren.

  Enkele voordelen van het Peddinghaus-rollenbaansysteem zijn:
  • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en kleinere componenten op een platform boven de rollenbaan;
  • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
  • laad platen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten;
  • minder schroot dankzij innovatief plasmasnijden: gemeenschappelijke snijlijn, kettingsnijden en snijden vanaf rand helpen schroot tot een minimum te beperken (gemiddeld 4-6% per geneste plaat).
    Aanvullende opties
  Aanvullende opties
  Aanvullende opties

  De productie van onderdelen is slechts de helft van het verhaal wanneer het op plaatbewerking aankomt. De vlotte stroom van onderdelen vanaf plaatmateriaal tot eindmontage is even belangrijk als het ponsen, snijden en andere bewerkingen. Maak een einde aan onnodig handmatig transport dankzij het transportbandsysteem van Peddinghaus!

  In tegenstelling tot brandtafelsystemen waarbij operators de onderdelen vanaf een werktafel handmatig moeten opheffen, werpt de Peddinghaus FPB de afgewerkte delen in bakken of op een automatisch transportbandsysteem. Dit vermindert niet alleen de personeelskosten, het beperkt ook de ongevallen op de werkplek tot een minimum.

  Elektrische

  Elektrische kenmerken

    Siemens-besturing
  Siemens-besturing
  Siemens-besturing

  De Peddinghaus FPB wordt het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windows®-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
    Nesting-software
  Nesting-software
  Nesting-software

  De plaatbewerkingsmachines van Peddinghaus werken met talrijke moderne nesting-softwareprogramma's. Met deze oplossingen kunnen staalbouwbedrijven bestaande bestanden automatisch samenvoegen, of bestanden bewerken, of onderdelen aanmaken op het besturingspaneel. Op het vlak van softwareprogramma's zijn er geen grenzen!

  Met behulp van diverse softwareprogramma's kunnen de Peddinghaus-plaatbewerkingsmachines gebruik maken van technieken zoals gemeenschappelijke snijdlijn, kettingsnijden of snijden vanaf de rand.

  SOFTWARE-FUNCTIES VOOR PEDDINGHAUS-PLAATBEWERKINGSMACHINES:
  • automatisch nesten voor kettingsnijden;
  • automatisch nesten voor gemeenschappelijke snijdlijn;
  • automatisch nesten voor snijden vanaf rand;
  • inventarisbeheer van restmateriaal;
  • automatisch nesten van restmateriaal;
  • automatisch aanmaken van testgaten: optimaliseert de levensduur van de werktuigen;
  • Nesting-rapportering met inbegrip tijdramingen, afvalramingen, kostenramingen, en meer;
  • op maat gemaakte softwaremacro's;
  • automatisch nesten met onderdeel-in-onderdeel;
  • automatisch importeren van meerdere gangbare bestandtypes, waaronder DSTV, DXF, etc.;
  • CAD-oplossingen voor programmawijzigingen van op de machine:
  • geïntegreerd werktuigbeheer;
  • geautomatiseerde programmering materiaalinvoer en -uitvoer;
  • geïntegreerde materiaaldatabase;
  • inventarisbeheer;
  • productieopvolging en vooruitgangsrapportering.

  Casestudies


  Specificaties van machine

  Specificaties van machine - FPB 1800


  Max. plaatdikte
  32 mm
  Max. plaatbreedte
  1800 mm
  Min. plaatdikte
  6 mm
  Min. plaatbreedte
  152 mm
  Ponsvermogen
  160 metric tons
  Max. ponsgatgrootte
  45 mm
  Machinegewicht (1800)
  14,969 kg
  Lay-outs in inch
  Laatste update: 10/27/2012
  Lay-outs in meter
  Laatste update: 10/27/2012