Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
HSFDB - Plaatbewerkingsmachines - Bouwstaalbewerkingsmachines - Plasmasnijdmachines - Brandertafels - Automatische plasmasnijdmachines - Peddinghaus
Boren, Plasmasnijden, Zuurstofsnijden, Markeren, Verzinkboren, Vlakfrezen,
Draadtappen

Schroot reduceren

Reduceer schroot in de staalbouw
Besparen op schroot

Dankzij zijn innovatieve snijtechnieken reduceert de HSFDB kosten op het vlak van schroot en verbruiksgoederen. Peddinghaus-klanten melden schrootpercentages van 4-6% per staalplaat in vergelijking met de 12-20% van brandertafels of grijpmeetmethodes. Het is duidelijk dat de Peddinghaus-oplossingen de meest kosteneffectieve oplossingen ooit zijn.

Hoe zorgt de innovatieve plasmasnijtechnologie van de HSFDB voor besparingen in vergelijking met de modellen van andere fabrikanten? De HSFDB vervoert staalplaat met de geoctrooieerde rollentransporttechnologie van Peddinghaus zodat geen stijf schroot-skelet moet worden bewaard, wat van cruciaal belang is voor meetresultaten op oudere plaatmachines. Door de staalplaat naar het bedrijfsbereik van de machine te voeren in plaats van vice versa, zorgt Peddinghaus voor extra rentabiliteit.
  Snijden vanaf rand
Snijden vanaf rand
Snijden vanaf rand

Met deze functie worden de onderdelen bewerkt vanaf de rand van het materiaal, zodat geen onbruikbare resten overblijven. Met behulp van krachtige plaatnesting-software kunnen courante staalbouwonderdelen zoals voetplaten, en gespletenplaatverbindingen bewerkt worden zonder nauwelijks schroot te produceren.
  Snijden met gemeenschappelijke snijlijn
Snijden met gemeenschappelijke lijn
Snijden met gemeenschappelijke snijlijn

Meerdere onderdelen in één enkele stap snijden: dit is de filosofie achter productie met 'gemeenschappelijke snijdlijn'. Een Peddinghaus-plaatbewerkingsmachine maakt een einde aan met onnodig veel opstarten van de branders door met één enkele start verschillende componenten in een 'nest' te snijden. Omdat geen schroot tussen de onderdelen blijft, kan de Peddinghaus-plaatbewerkingsmachine met één enkele start hele zones snijden, terwijl ook een indrukwekkende hoeveelheid materiaal bewerkt wordt. Het resultaat: minder schroot dan bij om het even welke andere machine op de markt vandaag.

Materiaaltransport

Rollenbaan-materiaaltransport
Vervoer materiaal efficiënter

De geoctrooieerde rollenbandtechnologie van Peddinghaus is de meetmethode bij uitstek voor duizenden installaties wereldwijd. Het rollenbaansysteem is niet alleen uiterst nauwkeurig, het stelt fabrikanten in staat sneller en goedkoper te werken dan met andere systemen.
  Ruimte in de fabriek besparen
alttextdrilling
Ruimte in de fabriek besparen

Uw plaatstaal heeft geen elektriciteit, warmte, afdekking nodig om opgeslagen te worden. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook een einde aan onnodige kraanwerken die andere activiteiten in de fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Optimaliseer uw productiviteit
alttextdrilling
Optimaliseer uw productiviteit

Optimaliseer uw productiviteit en zorg voor een vlotter materiaaltransport dankzij het éénwerkgangssysteem van Peddinghaus. Staalplaten van verschillende diktes en breedtes kunnen na elkaar geladen worden zonder stilstand in de productie. Terwijl de machine onderdelen bewerkt, kunnen reeds nieuwe staalplaten worden geladen. Nadat afgewerkte onderdelen op een optionele transportband of in een bak gestort zijn, worden ze uit automatisch uit het werkgebied verwijderd, voor een gestroomlijnd materiaaltransport.
  Eén operator doet alles
Eén operator
Eén operator doet alles

Peddinghaus-machines zijn ontworpen voor bediening door één enkele persoon. Eén enkele operator kan soepel het materiaal laden, bewerken en lossen: hij voert het werk van verschillende werknemers uit. Dit in tegenstelling tot systemen met brandertafels of grijpers. De plaat wordt op de rollenbaan geladen, in de machine gevoerd, bewerkt en als afgewerkte onderdelen op een transportband of in een bak gestort om verder te worden bewerkt.
  Kosten verminderen door schroot te verminderen
Schroot reduceren
Kosten verminderen door schroot te verminderen

Geen stijve skeletstructuur meer nodig dankzij de HSFDB. Met behulp van de gemeenschappelijke snijdlijn of de randstart-techniek van Peddinghaus kunnen verschillende onderdelen in één enkele stap gesneden worden en kan schroot bijna volledig voorkomen worden.

Bewerk uw materiaal sneller

Bewerk uw onderdelen sneller
Bewerk uw onderdelen sneller

Zijn krachtige boortechnologie, efficiënt materiaaltransport en superieure vormgeving maken van de HSFDB het concurrentievoordeel bij uitstek voor fabrikanten in heel de wereld.

Wanneer het op snelheid aankomt, is de HSFDB niet alleen sneller per onderdeel maar ook sneller tijdens het hele productieproces.

Fabrikanten geven meestal productiecijfers van 1 tot 2 ton per uur aan, afhankelijk van het type staalplaat en van de onderdelen die ze met de HSFDB maken.Moderne technologie

Moderne staalbouwtechnologie
Moderne technologie

Een geavanceerd materiaaltransportsysteem, carbideboortechnologie en de allernieuwste plasmasnijtechnieken maken van de HSFDB de meest moderne plaatbewerkingsmachine ter wereld. Hoe goed is deze machine in vergelijking met de traditionele plaatbewerkingssystemen met brandertafels en grijpers? Meerdere onderdelen in één enkele stap snijden: dit is de filosofie achter productie met 'gemeenschappelijke snijlijn'.

Een Peddinghaus-plaatbewerkingsmachine kan een einde maken met onnodig veel opstarten van de branders door met één enkele start verschillende componenten in een 'nest' te snijden. Omdat geen schroot tussen de onderdelen moet worden behouden, kan de Peddinghaus-plaatbewerkingsmachine met één enkele start hele zones snijden, terwijl ook een indrukwekkende hoeveelheid materiaal gebruikt wordt. Het resultaat: minder schroot dan bij om het even welke andere machine op de markt vandaag.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Wanneer onze klanten een vakman nodig hebben, weten ze dat ze de klok rond op ons kunnen rekenen. Veel van onze interne medewerkers hebben jarenlange ervaring in technische buitendienst, productie of fabriekstesten, en hebben grondige kennis over de machine in kwestie. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u ze nodig hebt, ze beschikken ook over alle kennis om welk probleem ook op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Technische buitendienst
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Rusland en Australië.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is alles wat nodig is en de technicus van Peddinghaus zal uw besturing bedienen alsof hij of zij aan de machine staat. Dit is mogelijk dankzij de krachtige Windows®-gebaseerde Siemens-besturing van de Peddinghaus-machines, die zorgt voor superieure diagnoses in een Windows®-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines worden met HD-webcams en software uitgerust, zodat medewerkers van Peddinghaus de activiteit bij de installatie duidelijk kunnen zien zonder het kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows®-interface.

Toepassingen

Industriële toepassingen

De HSFDB is de ideale plaatbewerkingsmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan staalplaten tot 3200 mm lang en 100 mm soepel bewerken.

Enkele veelvoorkomende toepassingen in de staalbouw zijn:
 • voetplaten;
 • steunplaten;
 • platen met inzetstuk;
 • brugcomponenten;
 • eindplaten;
 • schuifplaten;
 • verstevigers voor ribben;
 • momentvaste verbindingen;
 • kapplaten;
 • steunbalkverbindingen;
 • transmissietoren-verbindingen.
Veelvoorkomende productietoepassingen zijn:
 • bewerking van uiterst buigzaam staal (getest op materiaal met een Brinell-hardheid van 500 HBW);
 • productie van componenten voor windtorens;
 • componenten voor bewegwijzering;
 • productie van transportbanden;
 • productie van slijtageonderdelen;
 • apparatuur voor mijnbouw;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformator;
 • productie van aanhangwagens;
 • steenbreekmachines.

Krachtige spil

Krachtige spilmotor
Krachtige spil

De HSFDB-plaatbewerkingsmachine biedt een uitgebreide reeks functies die het boorwerk versnellen. Of het nu gaat over de 8-ledige werktuigenwisselaar, de krachtige spilmotor, het robuuste klemsysteem of de MQL-smering, elk van deze functies versnelt de productie en verhoogt de efficiëntie van de eerste tot de laatste stap.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

De HSFDB is voorzien van een Siemens-spilmotor van 36 kW met hoog koppel, om de zwaarste boorwerken aan te pakken. Deze specifieke spilmotor maakt gebruik van diverse soorten terugkoppelingen voor het compenseren van harde of zachte plekken in het materiaal (zodat de chip correct belast blijft) bij het draadtappen, draadverzinken, vlakfrezen of boren.
  Achtledige werktuigwisselaar
Achtledige werktuigwisselaar
Achtledige werktuigwisselaar

Met een machine zo veelzijdig als de HSFDB is een robuuste methode voor het vervangen van werktuigen nodig om ultieme efficiëntie te behouden. De werktuigwisselaar van de HSFDB is zo ontworpen, dat hij de spil in al zijn bewegingen volgt. Dit zorgt ervoor dat geen tijd verloren gaat bij het installeren van een nieuw werktuig. Elk boorwerktuig is onmiddellijk beschikbaar wanneer nodig.
  Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen

Waarom zijn carbidewerktuigen zulke krachtige kostenbesparende instrumenten? Een hoge boorsnelheid van max. 2250 RPM en een toevoer van bijna 760 mmpm. Carbidewerktuigen bieden mogelijkheden waar traditionele werktuigen tekort schieten.

Hoewel carbidewerktuigen dankzij hun ontwerp gemakkelijker te onderhouden zijn, is carbide zelf een wispelturig materiaal. Carbide-bits van moderne werktuigmachines kunnen weliswaar een ongelofelijke productiekracht uitoefenen, wanneer ze op de grond vallen, breken ze. Hoe verzekert Peddinghaus de maximale levensduur van carbidewerktuigen?
 • een bewegingsloos werkstuk;
 • een spelingsloze transmissiemotor;
 • een precieze aanvoer.
Peddinghaus-klanten melden een gemiddelde levensduur van 1.700-2.000 boorgaten per bit, waardoor de investering meer dan terugbetaald wordt.
  Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren

Waarom raden bij uw boorwerken? Boor elk gat in een profiel zo snel mogelijk, dankzij de slimme-spil-functie van Peddinghaus. Voordat u met de boorwerken begint, verzamelt het systeem alle gegevens om de afmetingen te bepalen en zet de slimme spil zich klaar.

GEGEVENSVERZAMELING:
 • De lengte van het werktuig wordt direct in de besturing ingevoerd of automatisch gemeten met behulp van een mechanisch sensormechanisme.
 • De referentie- en voorste rand van de plaat worden bepaald met behulp van state-of-the-art laserreferentietechnologie.
 • De dikte van het materiaal wordt bepaald op basis van de locatie van de steunrollen van het materiaalaandrijvings- en klemmechanisme.
 • De besturing begrijpt waar de onderkant en de referentierand van de plaat zich bevinden, want dit zijn vaste posities op de machine waarop het materiaal rust.
INTELLIGENTE-SPILBOREN:
 • De machine kent zowel de lengte van het werktuig als het materiaaloppervlak, waardoor de spil het materiaal snel tot op een veilige afstand kan benaderen en de boorsnelheid kan bereiken.
 • Wanneer de machine de boorsnelheid heeft bereikt, kent hij de locatie van het uiteinde van het werktuig en de onderkant van het materiaal. Op het moment dat het uiteinde van het werktuig het einde van het profiel passeert, weet de machine dat het gat afgewerkt is.
 • Na de afwerking van het gat wordt het boorwerktuig een korte afstand boven het materiaal opgeheven en gaat het direct naar het volgende gat in het programma.
  Superieure klemkracht
Superieure klemkracht
Superieure klemkracht

Er wordt een klemdruk van elf metrische ton uitgeoefend op de volledige breedte van het materiaal via aandrijfrollen en klemstangen. Dit verzekert een maximale bewegingsloosheid van het booroppervlak. Wanneer een gat afgewerkt is, lopen de werktuigen geen gevaar, want de volledige ondersteuning van het materiaal bevindt zich uit de buurt van de boorlocatie.

Bij oudere modellen kunnen de werktuigen botsen tegen latten en andere steunmechanismen. Verder bieden deze systemen vaak slechts één enkele - of soms geen - sensor voor materiaalklemming.

Niet alleen veroorzaakt deze ouderwetse methode voortijdige defecten aan werktuigen, het onderhoud van latten zorgt voor extra werklast.
  MQL-smering
MQL-smering
MQL-smering

Maak een einde aan onderhouds- en algemene kosten die watermengsels en koelmiddelen met zich meebrengen. De Peddinghaus HSFDB gebruikt een modern, op plantaardige olie gebaseerd MQL-systeem (Minimum Quantity Lubrication) dat het smeermiddel direct op het snijdoppervlak aanbrengt. Deze 'bijna droge' boormethode biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met de koelmiddelmethoden van vroeger:
 • Nooit meer onderdelen reinigen voordat u verf-, las- of andere werken uitvoert.
 • Reduceer uw onderhoudskosten met behulp van een systeem dat koelmiddel/tafelwater filtert en dit constant door de spil en het boorsysteem circuleert.
 • Nooit meer vloeistof toevoegen aan watertafels om te voorkomen dat het water stagneert.
 • Reduceer gezondheidsrisico's als gevolg van chemische stoffen of gladde werkvloer
 • Boorsmeermiddel wordt stoom; deze op plantaardige olie gebaseerde oplossing biedt een veilig alternatief voor watermengels op basis van chemicaliën.
 • Het op plantaardige olie gebaseerde smeermiddel gebruikt een minimale hoeveelheid milieuvriendelijke oplossing om het werktuig te smeren.
 • 97% lucht, 3% milieuvriendelijk smeermiddel
  Waarom boren en niet ponsen?
Boren versus ponsen
Waarom boren en niet ponsen?

Niet alleen staat ponsen reeds lange tijd bekend als een voordelige manier om platen te bewerken, staalbouwbedrijven kunnen er ook snel sleufgaten, vierkante gaten en ronde gaten mee maken zonder veel afval en onderhoud. Boormachines worden echter steeds meer flexibel en kunnen sleufgaten en andere componenten frezen.

Belangrijk daarbij is de vraag of geponste gaten geschikt zijn voor de toepassing. Ponsen leidt tot stressbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen verboden is. Toepassingen zoals bruggen of gespecialiseerde industriële constructies staan geen geponste of thermisch gemaakte gaten toe.

Ponsen is ook beperkt tot een maximale materiaaldikte van 32 mm. Dit feit, in combinatie met de verharding van de gerecyclede materialen van vandaag, biedt uitdagingen voor de traditionele ponstechnologie.
  Extra dik boren
Extra dik boren
Extra dik boren

In toepassingen waar veel gaten geboord moeten worden in platen met meer dan 40 mm dikte, raadt Peddinghaus een speciale booroptie voor "extra dik boren" aan om een maximale levensduur van het werktuig te verzekeren. Uitgebreide testen hebben aangetoond dat het gebruik van grote luchtvolumes in combinatie met milieuvriendelijke MQL-smering en een precieze aanvoer kan zorgen voor een lange levensduur, die de verwachtingen van werktuigfabrikanten overschrijdt. Recente testen registreerden bij het continu boren van gaten van 70 mm in platen van 75 mm dikte een gemiddelde levensduur van bijna 400 gaten zonder het carbide-inzetstuk te hoeven uitlijnen of vervangen.

Veelzijdige bewerkingen

Veelzijdige bewerkingen

Zijn brede reeks bewerkingen maakt het verschil uit tussen de HSFDB-plaatbewerkingsmachine en zijn concurrenten. Met deze machine, ideaal voor fabrikanten en servicecentra, kunt u schroefdraadtappen, schroefdraadverzinken en frezen, zodat hij kan worden ingezet in alle zware plaatfabricageprocessen.

Thermisch snijden

Thermisch snijden, plasmasnijden, zuurstofsnijden
Thermisch snijden

Of u nu kiest voor de snelheid van plasmasnijden of de zuinigheid van zuurstofsnijden, de HSFDB-plaatbewerkingsmachine kan alle soorten thermisch snijwerk aanpakken.
  Hypertherm-plasmasnijdmachine
Hypertherm-plasmasnijdmachine
Hypertherm-plasmasnijdmachine

Moderne plasmatechnologie biedt een ongeëvenaarde snelheid en snijdkwaliteit. Of u nu kiest voor de zuiver snede van de HPR260-plasmasnijdmachine of de extra snijdkracht van de HPR400 voor dikkere materialen, u zult zien dat beide machines perfecte oplossingen voor uw snijdwerken zijn.

HPR260:
Bijna slakvrij snijden: 32 mm
Max. boring: 38 mm
Max. afstand rand: 64 mm

HPR400:
Bijna slakvrij snijden: 38 mm
Max. boring: 50 mm
Max. afstand rand: 80 mm
  Zuurstofsnijden
Zuurstofsnijden
Zuurstofsnijden

Zuurstofsnijden heeft lange tijd gezorgd voor betaalbare thermische snijdresultaten voor materiaal van alle diktes. Zuurstofsnijden van materiaal tussen 6 mm en 10 mm garandeert een superieure levensduur.

Geschikte snijdgassen zijn onder andere:
 • acetyleen
 • propyleen
 • Chem-O-Lene
 • propaan
 • aardgas
 • Mapp
 • ethyleen
 • butaan
 • Flamex

Rollenbaanmeting

Rollenbaanmeting, rollenbaan
Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en algemene productiecapaciteit. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig rollen-aandrijfmechanisme. Op één van de niet-aangedreven rollen is een codeerder aangesloten die meet hoeveel afstand het materiaal heeft afgelegd, zodat de machine snel en nauwkeurig onderdelen kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en kleinere componenten op een platform boven de rollenbaan;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad platen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten;
 • minder schroot dankzij innovatief plasmasnijden: gemeenschappelijke snijlijn, kettingsnijden en snijden vanaf rand helpen schroot tot een minimum te beperken (gemiddeld 4-6% per geneste plaat).
  Onderdelen lossen
Uitlaadsysteem voor kleine onderdelen
Onderdelen lossen

De productie van onderdelen is slechts de helft van het verhaal wanneer het op plaatbewerking aankomt. Een vlotte stroom van onderdelen vanaf plaatmateriaal tot eindmontage is even belangrijk als het boren, snijden en andere bewerkingen. Maak komaf met onnodig handmatig transport dankzij het transportbandsysteem van Peddinghaus! Met zijn op maat gemaakte transportbanden, ontworpen volgens uw unieke specificaties, zorgt Peddinghaus voor ongeëvenaarde efficiëntie in alle aspecten van uw bedrijf.

UITLAADSYSTEEM VOORAAN Het uitlaatsysteem vooraan bestaat uit twee transportbanden met een lengte van elk 2 meter, en een materiaaluitlaadband, ontworpen om het interne transport van afgewerkte delen vlot te laten verlopen door ze van de bedrijfszone naar een passende uitlaadzone te voeren. Deze optie is uitgerust met een geautomatiseerd intreksysteem, zodat de bedrijfszone en de afvalwagen onder de machine gemakkelijk bereikbaar blijven.

HET LATERALE UITLAADSYSTEEM Wanneer ruimte belangrijk is, kan de laterale uitlaadtransportband van de HSFDB onderdelen op een ergonomische hoogte rechtstreeks naar de operator voeren om daar gesorteerd te worden. Zoals bij het uitlaadsysteem vooraan wordt het verwijderen van onderdelen versneld en de veiligheid van het personeel verzekerd.

Elektrische

Elektrische kenmerken, Siemens-besturing, Siemens-spilmotors
Elektrische kenmerken

Van de schakelkast tot de aandrijfmotoren is de HSFDB uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Peddinghaus HSFDB is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windows®-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
  Siemens-spilmotor
Siemens-spilmotor
Siemens-spilmotor

De Siemens-spilmotor van 36 kW van de HSFDB zorgt voor de nauwkeurige feedback en ruwe kracht die nodig is voor de snelle wereld van de staalbouw van vandaag. Ouderwetse 'stap'-motoren of 'frequentie'-motoren geven niet de feedback die nodig is om de optimale levensduur van het carbidegereedschap te verzekeren. De feedbackgegevens zijn o.a. het realtime toerental, het boorkoppel en de rotatiepositie van het werktuig.

Nesting-software

DSTV, DXF, CAD-oplossingen, gemeenschappelijke snijlijn, starten vanaf rand, gegroepeerde nesting
Nesting-software

De plaatbewerkingsmachines van Peddinghaus werken met talrijke moderne nesting-softwareprogramma's. Met deze oplossingen kunnen staalbouwbedrijven bestaande bestanden automatisch samenvoegen, of bestanden bewerken, of onderdelen aanmaken op het besturingspaneel. Op het vlak van softwareprogramma's zijn er geen grenzen! Met behulp van diverse softwareprogramma's kunnen de Peddinghaus-plaatbewerkingsmachines gebruik maken van technieken zoals gemeenschappelijke snijlijn, kettingsnijden of snijden vanaf de rand.

SOFTWARE-KENMERKEN VAN PEDDINGHAUS-PLAATBEWERKINGSMACHINES:
 • automatisch nesten voor kettingsnijden;
 • automatisch nesten voor gemeenschappelijke snijlijn;
 • automatisch nesten voor snijden vanaf rand;
 • ondersteuning en automatische programmering van eindfrezen;
 • ondersteuning en automatische programmering van vlakfrezen:
 • inventarisbeheer van restmateriaal;
 • automatisch nesten van restmateriaal;
 • automatisch aanmaken van testgaten: optimaliseert de levensduur van de werktuigen;
 • nesting-rapportering met inbegrip tijdramingen, afvalramingen, kostenramingen, en meer;
 • op maat gemaakte softwaremacro's;
 • automatisch nesten met onderdeel-in-onderdeel;
 • automatisch importeren van meerdere gangbare bestandstype, waaronder DSTV, DXF, etc.;
 • CAD-oplossingen voor programmawijzigingen van op de machine:
 • geïntegreerd werktuig- en boorbeheer;
 • geautomatiseerde programmering materiaalinvoer en -uitvoer;
 • geïntegreerde materiaaldatabase;
 • inventarisbeheer;
 • productieopvolging en vooruitgangsrapportering.

Casestudies


Specificaties van machine

Specificaties van machine - HSFDB-B


Standaard materiaaldikte
75 mm
Max. materiaalbreedte
3200 mm, 2500 mm, 1800 mm
Min. materiaaldikte
6 mm
Min. materiaalbreedte
150 mm
Spilvermogen
36 kW
Spilsnelheid
0-2250 RPM
Optionele materiaaldikte
100 mm
Max. materiaalgewicht
10 metric tons
Machinegewicht 3200
23,133 kg
Machinegewicht 2500
20,865 kg
Machinegewicht 1800
18,597 kg