Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Plaatbewerkingsmachines - Bouwstaalbewerkingsmachines - Plasmasnijdmachines - Brandertafels - Automatische plasmasnijdmachines - Peddinghaus
Ponsen, Boren, Markeren

Drie bewerkingen, één werkstation

Drie bewerkingen, één werkstation
Drie bewerkingen, één werkstation

Maak een eind aan de noodzaak nood voor meerdere materiaaltransportbeweringen en beperk het gebruik van hijskranen met de FPD-1120. De FPD kan op één plek boren, ponsen en markeren, zonder het materiaal te verplaatsen.

Boren en ponsen volgens uw behoeften

Boren en ponsen volgens uw behoeften
Boren en ponsen volgens uw behoeften

Voor staalbouwbedrijven die vertrouwen op hun veelzijdigheid om concurrentievoordeel te behalen, biedt de FPD opties die andere plaatkopieermachines niet bieden. Sleufgaten, vierkanten of rond ponsen, boren, draadtappen of soeverijnen, allemaal met hetzelfde programma. Geen andere plaatkopieermachine biedt deze veelzijdigheid.

Materiaaltransport

Materiaaltransport
Hulptafels

Voor staalbouwbedrijven die profielen van langer dan 1,524 mm willen bewerken, zijn er optionele hulptafels voor de FPD-1120 beschikbaar. Deze tafels kunnen links en rechts van het werkbereik worden geplaatst zodat de machinebasis het materiaal kan ondersteunen terwijl het profiel wordt bewerkt. Dit zorgt voor meer werkruimte voor de mechanische klemmen om het materiaal in de X- en Y-richting te bewegen.
  Specificaties van de hulptafels
Specificaties hulptafel

VOOR & NA
METRISCH
Max. materiaallengte
Zonder hulptafel
1524 mm
Max. materiaallengte
Met hulptafel
2794 mm
  Ruimte in de fabriek besparen
Ruimte in de fabriek besparen

Voor fabrieken is hun werkvloer een waardevolle eigendom. De FPD zorgt met zijn kleine afmetingen voor maximale producteit en efficiëntie zonder te veel waardevolle werkvloer in te nemen.
  Eén operator doet alles
Eén operator doet alles

Peddinghaus-machines zijn ontworpen voor bediening door één enkele persoon. Eén enkele operator kan soepel het materiaal laden, bewerken en lossen: hij voert het werk van verschillende werknemers uit.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Rusland en Australië.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windows®-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windows®-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows®-interface.

Industriële toepassingen

Industriële toepassingen

De FPD is de ideale plaatbewerkingsmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan staalplaat van 750 mm breed en 32 mm dik vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende toepassingen in de staalbouw zijn:
 • voetplaten;
 • steunplaten
 • platen met inzetstuk;
 • eindplaten;
 • schuifplaten;
 • momentvaste verbindingen;
 • kapplaten;
 • steunbalkverbindingen;
 • transmissietoren-verbindingen.
Veelvoorkomende productietoepassingen zijn:
 • componenten voor bewegwijzering;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • spoorwegwissels;
 • wrijvingsbestendige componenten.

Ponsen

Ponsen
Ponsen

De drieledige ponspers van 109 ton van de FPD zorgt voor maximale duurzaamheid en efficiëntie. De FPD kan gaten met een diameter tot 38 mm ponsen en tot drie beschikbare ponsstations bevatten, zodat de werktuigen minder vaak gewisseld moeten worden.
  Ponsen
Ponsen
Ponsen

Ponsen is een voordelige optie voor het maken van gaten. Een pons- en malsysteem kan gemiddeld 1.000 gaten maken voordat het opnieuw gescherpt moet worden. Bij de gebruikelijke prijzen voor verbruiksgoederen wordt elk gat geproduceerd voor minder dan 1 cent! Gezien de marktprijs voor uitbestede plaatproductie levert dit een uiterst snelle terugbetaling van de investering op.
  Waarom ponsen, en niet boren?
	Waarom ponsen, en niet boren?
Waarom ponsen, en niet boren?

Ponsen is om talrijke redenen een veelgebruikte methode voor het maken van gaten.
 • Ponsen is niet duur.
 • Ponswerk kan snel en efficiënt gaten maken.
 • Ponswerk kan vierkante en sleufgaten maken.
 • Er zijn geen boorresten of smeermiddel om op te ruimen.

Boren

Boren
Krachtige spilmotor

Wanneer ponsen geen optie is, biedt de FPD boorwerk als snel en doeltreffend alternatief. De krachtige spil van 10 kW van de FPD kan boren met een spilsnelheid van wel 900 tpm, en is daarom ideaal voor het boren van gaten met kleine diameter of voor het bewerken van wrijvingsbestendig staal. De FPD kan bovendien de layout markeren met behulp van 'pop-markeringen' op het materiaal.
  Stevige hydraulische klem
Stevige hydraulische klem
Stevige hydraulische klem

De FPD is voorzien van een krachtige hydraulische klem die de klemdruk dichtbij het bedrijfsbereik van de boorspil houdt.
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Hoewel ponswerk voordelen heeft, zijn er ook nadelen in vergelijking met boorwerk.
 • Geponste gaten zijn niet voor elke toepassing geschikt.
 • Ponswerk is beperkt tot een maximale gatdiameter, minimale gatdiameter en maximale materiaaldikte.
 • De hardheid en de breukweerstand kunnen een factor zijn.
 • Peddinghaus raadt aan om, voordat u een specifieke methode voor het maken van gaten kiest, onze ervaren werktuigdeskundigen te raadplegen.

Carbidemarkeren

Carbidemarkeren
Carbidemarkeren

Elk onderdeel heeft een naam en heeft een plek in het uiteindelijke samenstel. Of het nu gaat over voetplaten, inzetstukken of momentvaste verbindingen, het markeren van onderdelen en lay-outs kan fabrikanten helpen de onkosten en herbewerkingen te reduceren. De FPD is volledig uitgerust om met carbide te markeren dankzij het carbidemarkeerstation. Dit station zorgt voor markeringen van instelbare diepte die perfect zichtbaar zijn na oppervlaktebehandelingen zoals verven of verzinken.MQL-smering

MQL-smering

De Peddinghaus FPD-1120 gebruikt een modern, op plantaardige olie gebaseerd MQL-systeem (Minimum Quantity Lubrication) dat het smeermiddel direct op het snijoppervlak aanbrengt. Deze 'bijna droge' smeermethode biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met de smeermethoden van vroeger:
  Bij boren
Wanneer boren
Bij boren

Het smeermiddel wordt 'via het werktuig' in kleine hoeveelheden aangebracht.
  Bij ponsen
Wanneer ponsen
Bij ponsen

Een spruitstuk achter de ponsmodule verstuift kleine hoeveelheden koelmiddel op de pons. Dit verlengt de levensduur van de pons aanzienlijk.

Elektrische

Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Peddinghaus FPD is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windows®-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
Casestudies


Specificaties van machine

Specificaties van machine - FPD 1120


Max. plaatdikte
30 mm
Max. plaatbreedte
762 mm
Min. plaatdikte
6 mm
Min. plaatbreedte
75 mm
Max. plaatlengte
1524 mm
Min. plaatlengte
152 mm
Max. hoekdikte
25 mm
Min. hoekdikte
3 mm
Max. hoekbeengrootte
200 mm
Min. hoekbeengrootte
63.5 mm
Ponsvermogen
109 metric tons
Max. ponsgatgrootte
38 mm
Max. boorgatgrootte
40 mm
Lay-outs in inch
Lay-outs in meter