Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Ocean Liberator: zuurstof-afdekmachine
Zuurstofsnijden

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'ÚÚn-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. Hoe weet u of de Ocean Liberator de juiste machine voor u is? Er zijn vele factoren om rekening mee te houden. Of het nu gaat over de zuivere productiedoorloop of over de afdekopties van de machine, de Ocean Liberator biedt een hele reeks voordelen.
  Productiviteit
Productiviteit
Productiviteit

De Ocean Liberator-balkafdekkingsmachine is een van de voordeligste oplossingen op de markt voor het bewerken van structureel staal. De halfautomatische Ocean Liberator bewerkt staal sneller en kosteneffectiever dan handmatige afdekprocessen en is ideaal voor kleine tot middelgrote fabrikanten.

Vergelijking

Ocean Liberator
Hoe goed doet de Ocean Liberator het in vergelijking met de gebruikelijke robotgebaseerde plasma-afdekmachines?

Hoewel plasma zonder twijfel de snelste snijoplossing is, levert ook de Ocean Liberator-zuurstofafdekmachine perfecte snijresultaten. Het lage vermogen van de machine zorgt voor lagere bedrijfskosten. Er is bovendien geen stofafzuiger nodig en de kosten van verbruiksgoederen zijn beduidend lager dan die bij plasmasnijden.

Bovendien hoeven geen lastige brander-testen zoals bij robotgebaseerde afdekmachines worden uitgevoerd, en dankzij de kleine diameter van de zuurstofbrander kan dichter bij de flens worden gebrand, een onklopbaar voordeel van de Ocean Liberator.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŰ, Rusland en AustraliŰ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windows«-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windows«-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows«-interface.

IndustriŰle toepassingen

IndustriŰle toepassingen

De Ocean Liberator is de ideale afdekmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan soepel segmenten van 1100 mm x 600 mm bewerken.

Enkele veelvoorkomende producten die hij voor de staalbouw produceert zijn o.a.:
 • op lengte gesneden segmenten
 • verstekhoeken
 • gleuven
 • afgeschuinde flenzen;
 • blok-afdekkingen;
 • flensverdunningen;
 • T-segmenten;
 • afdekking van 'hondebotten'
 • penetratie van ribben voor leidingswerk, etc.
 • penetratie van flenzen voor leidingen of andere voorwerpen die door een segment moeten gevoerd worden;
 • afdekking van 'rattengaten'
 • verstekhoeken of rechte hoeken.
Enkele voorbeelden van zijn gebruik in de productie zijn:
 • landbouwapparatuur;
 • auto-transportbanden/assemblagelijnen;
 • zonnepanelen;
 • aanhangwagens;
 • transportbanden;
 • apparatuur voor het vloeibaar maken van aardgas.

Zuurstofbranderrobot

Zuurstofbranderrobot

  Compatibele snijgassen:
Compatibele snijgassen:

De Ocean Liberator-afdekkingsmachine is compatibel met de volgende snijgassen:
 • acetyleen
 • propyleen
 • Chem-O-Lene
 • propaan
 • aardgas
 • Mapp
 • butaan
 • Flamex
  Meerassig branderssysteem
Meerassig branderssysteem

Met het halfautomatische afdeksysteem kan ÚÚn enkel brandersensor 5 assen bereiken en bewerken..

  METER
X-as (stroomrichting)
1,168 mm
Y-as (Cross Travel)
1.930 mm
Z-as (verticale slag)
762 mm
B-as (hoek van facetsnit)
270░
C-as (rotatie van brander)
270░

Voorbereiding afgeschuinde lasnaden

Afgeschuinde laswerken voorbereiden met Ocean Liberator
Voorbereiding afgeschuinde lasnaden

De Ocean Liberator kan via een programmacommando de branders automatisch schuinzetten op zowel de bovenste als de onderste flens van een profiel. Dankzij dit halfautomatische systeem kan de Ocean Liberator afgeschuinde randen tot 45║ op de bovenste en onderste flens van materiaal aanmaken en ook de laswerken voorbereiden.


Materiaal meten

Ocean Liberator-meting
Materiaal meten

De Ocean Liberator is uitgerust met een lasermeetsysteem. Nadat de profielen in het werkbereik zijn gevoerd en door de operator in de referentieklem en niet-referentieklem zijn geplaatst, geeft de laserstraal een lijn aan zodat de operator de brander handmatig op de juiste plek kan zetten. Na deze eerste meting kan de rest van het profiel vlot bewerkt worden. Op het einde van de snijcyclus gaat de brander automatisch terug naar het beginpunt en wacht hij daar totdat de operator een nieuwe cyclus opstart.


Elektrische

Elektrische

Van de schakelkast tot de aandrijfmotor is de Ocean Liberator uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Ocean Liberator is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windows«-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
De intu´tieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module biedt krachtige programmeeropties.
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor ge´mporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de ge´mporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intu´tieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting.
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden ge´mporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden ge´mporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand.
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŰxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor.
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Casestudies


Specificaties van machine

Specificaties van machine - Ocean Liberator


Type thermisch snijden
Oxy-Fuel
Max. profielgrootte
1,100 mm x 600 mm
Max. balkbreedte
1,250 mm
Max. flenshoogte
600 mm
Max. flensdikte
150 mm
Max. plaatbreedte
1,250 mm
Max. plaatdikte
150 mm
Min. plaatdikte
6 mm
Min. hoekijzer
76 mm x 76 mm x 4.8 mm
Min. leidingijzer
63 mm x 63 mm x 4.8 mm
Aantal branders
1
Min. hoekafmetingen
76 mm x 76 mm x 4 mm
Min. afmetingen vierkante leiding
63 mm x 63 mm x 4 mm
Snijsnelheid
170 mm - 750 mm/min
Machinegewicht
2,359 kg
Lay-outs in inch
Laatste update: 6/3/2014
Lay-outs in meter
Laatste update: 6/3/2014