Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Ocean Avenger
Boren

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

Ocean Avenger-boormachine
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'ťťn-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. Hoe weet u of de Ocean Avenger de juiste machine voor u is? Er zijn vele factoren om rekening mee te houden. Of het nu gaat over de zuiver productiedoorloop of over het gebruiksgemak van de machine, de Ocean Avenger biedt een hele reeks voordelen.
  Productiviteit
Productiviteit

De Ocean Avenger-boormachine is een van de voordeligste oplossingen op de markt voor het bewerken van structureel staal. De Ocean Avenger-boormachine met enkelvoudige spil bewerkt het staal sneller dan handmatige boorprocessen en is ideaal voor kleine fabrikanten.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

IndustriŽle toepassingen

IndustriŽle toepassingen

De Ocean Avenger is de ideale ťťnspilse boormachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen van 1.000 mm x 1.000 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende onderdelen die in de staalbouw worden geproduceerd:
 • vloerbalken;
 • zuilen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • componenten van hoofdliggers;
 • volwandliggers;
 • componenten van samengestelde balken;
 • dakgordingen.

Enkele veelvoorkomende staalbouwprojecten zijn:
 • industriŽle piperacks;
 • elektriciteitscentrales;
 • scholen;
 • appartementsgebouwen;
 • kantoorgebouwen;
 • winkelcentra;
 • wolkenkrabbers.

In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • componenten van windtorens;
 • componenten van bewegwijzering;
 • transportbanden;
 • mijnbouwapparatuur;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • zonnepanelen.

Krachtige spil

Krachtige spil

De Ocean Avenger-boormachine biedt krachtige spilcapaciteiten. Dankzij zijn geavanceerde Siemens-elektronica, HSS-werktuigen en superieur vermogen is de boorspil van de Avenger veelzijdiger en efficiŽnter dan handmatige boormachines.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

De Ocean Avenger+ is voorzien van een spilmotor van 10 kW met hoog koppel om de zwaarste boorwerken aan te kunnen pakken. Deze specifieke spilmotor maakt gebruik van diverse soorten terugkoppelingen voor het compenseren van harde of zachte plekken in het materiaal (zodat de chip correct belast blijft) en voor boorwerken.
  Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren

Raad niet bij boorwerken: boor elk gat in een profiel op de snelst mogelijke wijze met behulp van de intelligente-spilboormachine van Peddinghaus. Niet alle materialen zijn perfect: flenzen kunnen 'ingewerkt', 'uitgewerkt' of gewoon gerold zijn met uiteenlopende diktes, dit is de aard van constructiestaal. Voordat het boren begint, worden gegevens verzameld om alle afmetingen te bepalen en zet de slimme spil zich klaar.

De stappen van het boren met slimme spil:
 1. Het werktuig beweegt snel naar het materiaal.
 2. Wanneer het werktuig het oppervlak van het materiaal aanraakt, wordt een interne schakelaar geactiveerd.
 3. Bij activering van de schakelaar, schakelt de spil in de vooraf ingestelde snelheid.
 4. Wanneer het werktuig door het materiaal heen is, wordt de schakelaar gedeactiveerd en weet de machine dat het gat klaar is.
 5. Het werktuig trekt zich terug en gaat verder tot het volgende gat in een patroon.
  Superieure klemkracht
Superieure klemkracht

Superieure klemsystemen zijn de sleutel tot een lange levensduur van werktuigen en een optimaal rendement op uw investering. Een verticale, hydraulische klem klemt het profiel op de tafel met zo veel kracht, dat het profiel de laterale kracht van de boor kan weerstaan.
  MQL-smering
MQL-smering

Maak komaf met de onderhouds- en algemene kosten die watermengsels en koelmiddelen met zich meebrengen. De Ocean AVenger gebruikt een modern, op plantaardige olie gebaseerd MQL-systeem (Minimum Quantity Lubrication) dat het smeermiddel direct op het snijdoppervlak aanbrengt. Deze 'bijna droge' boormethode biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met de koelmiddelmethoden van vroeger:
 • Nooit meer onderdelen reinigen voordat u verf-, las- of andere werken uitvoert.
 • Reduceer gezondheidsrisico's als gevolg van chemische stoffen of gladde werkvloer
 • Het boorsmeermiddel wordt stoom; deze op plantaardige olie gebaseerde oplossing biedt een veilig alternatief voor watermengels op basis van chemicaliŽn.
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Ponsen is reeds lang bekend als een efficiŽnte en goedkope manier om gaten te maken. Met ponsen kan men in enkele seconden tijd gleuven, vierkante gaten en ronde gaten maken, en dit met minimaal afval en onderhoud.

Hoewel ponsen snel en goedkoop is, leidt het ook tot kleine stressbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen niet acceptabel is. Voor toepassingen zoals bruggen of gespecialiseerde industriŽle werken, accepteren ingenieurs en regelgevende instellingen geen geponste of thermisch gegenereerde (plasma- of zuurstofgesneden) gaten.

Bovendien is het ponsen beperkt tot bewerkingen met een verhouding van 1:1 tussen materiaaldikte en gatdiameter. Dit, in combinatie met de steeds harder wordende gerecyclede materialen van vandaag, vormt een hele uitdaging voor de traditionele ponstechnologie.

Materiaal meten

Materiaal meten

De Ocean Avenger gebruikt een uniek meetsysteem. In plaats van het profiel naar de machine te verplaatsen, verplaatst de Ocean Avenger de boortoren, zodat het materiaal niet met een hijskraan moet worden verplaatst. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die de toren in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.Elektrische

Elektrische kenmerken

Van de schakelkast tot de aandrijfmotor is de Ocean Avenger uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Ocean Avenger is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windowsģ-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijft. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
  Hydraulische motor
Hydraulische motor

De spilmotor van 10 kW van de Ocean Avenger zorgt voor de nauwkeurige feedback en ruwe kracht die nodig is in de snelle wereld van de staalbouw. In combinatie met HSS-inzetstukken (High Speed Steel) of spiraalboren is de spilmotor van de Ocean Avenger een ideale oplossing.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Case Studies


Specificaties van machine

Specificaties van machine - Ocean Avenger


Max. profielhoogte
1,000 mm
Max. profiellengte
12 M (Optional up to 18M)
Max. snelheid X-as
36 M/min
Max. snelheid Y-as
36 M/min
Motervermogen spil
10 kW
Spilsnelheid
200 Ė 850 RPM
Toevoersnelheid boor
50-250 mm/min
Max. spilbeweging
330 mm
Klemvermogen bankschroef
3 Tons
Stroomtoevoer
400 Volt, 3 Phase, 50 Hertz
Lay-outs in inch
Laatste update: 6/3/2014
Laatste update: 6/3/2014
Lay-outs in meter