Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Ocean Avenger+
Boren, Markeren, Verzinkboren, Vlakfrezen, Draadtappen

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

Ocean Avenger+
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'ťťn-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. Hoe weet u of de Ocean Avenger+ de juiste machine voor u is? Er zijn vele factoren om rekening mee te houden. Of het nu gaat over de zuiver productiedoorloop of over de veelzijdigheid van de bewerkingen, de Ocean Avenger+ biedt een hele reeks voordelen.

De Ocean Avenger+-boormachine is een van de voordeligste oplossingen op de markt voor het bewerken van structureel staal. De Ocean Avenger+-boormachine met enkelvoudige spil bewerkt het staal sneller dan handmatige boorprocessen en is ideaal voor kleine tot middelgrote fabrikanten.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

IndustriŽle toepassingen

IndustriŽle toepassingen

De Ocean Avenger+ is de ideale ťťnspilse boormachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen van 1.250 mm x 1.250 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende onderdelen die in de staalbouw worden geproduceerd:
 • vloerbalken;
 • zuilen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • componenten van hoofdliggers;
 • volwandliggers;
 • componenten van samengestelde balken;
 • dakgordingen.
Enkele veelvoorkomende staalbouwprojecten zijn:
 • industriŽle piperacks;
 • elektriciteitscentrales;
 • scholen;
 • appartementsgebouwen;
 • kantoorgebouwen;
 • winkelcentra;
 • wolkenkrabbers.
In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • componenten van windtorens;
 • componenten van bewegwijzering;
 • transportbanden;
 • mijnbouwapparatuur;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • zonnepanelen.

Krachtige spil

Ocean Avenger+
Krachtige spil

De Ocean Avenger+-boormachine biedt ongeŽvenaard krachtige spilcapaciteiten. Dankzij zijn geavanceerde Siemens-elektronica, duurzame carbideboren en superieure feedback is de boorspil van de Ocean Avenger+ veelzijdiger en efficiŽnter dan handmatige boormachines.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

De Ocean Avenger+ is voorzien van een Siemens-spilmotor van 18,7 kW met hoog koppel om de zwaarste boorwerken aan te kunnen pakken. Deze specifieke spilmotor maakt gebruik van diverse soorten terugkoppelingen voor het compenseren van harde of zachte plekken in het materiaal (zodat de chip correct belast blijft) en voor het draadtappen, draadverzinken, wrijvingsgebaseerd boren, wrijvingsgebaseerd draadtappen, frezen en markeren.
  Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen

Wat maakt van carbidewerktuigen zulke krachtige productieboosters? Boorwerken met snelheid tot 3000 rpm en invoersnelheid van bijna 864 mmpm. Carbidewerktuigen bieden mogelijkheden waar traditionele werktuigen te kort schieten. Hoewel carbidewerktuigen onderhoudsvriendelijker zijn dankzij het ontwerp van de inzetstukken, is carbide zelf een wispelturig materiaal. Carbide-bits van moderne werktuigmachines kunnen weliswaar een ongelofelijke productiekracht uitoefenen, wanneer ze op de grond vallen, breken ze.

Hoe zorgt Peddinghaus voor een maximale levensduur van carbidewerktuigen?
 • een robuust werkstuk;
 • een spelingsvrije spil;
 • een precieze aanvoer.
Bij oudere modellen werden slechts beperkte klemmechanismes gebruikt. Dankzij het robuuste ontwerp van de Peddinghaus-machine kunnen de carbidewerktuigen niet alleen sneller boren, ze kunnen ook langer boren zonder vervangen te worden. Peddinghaus-klanten noteren een gemiddelde levensduur van 1.000-1.500 boorgaten per bit, waardoor de investering meer dan terugbetaald wordt.
  Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren

Raad niet bij boorwerken: boor elk gat in een profiel op de snelst mogelijke wijze met behulp van de intelligente-spilboormachine van Peddinghaus. Niet alle materialen zijn perfect: flenzen kunnen 'ingewerkt', 'uitgewerkt' of gewoon gerold zijn met uiteenlopende diktes, dit is de aard van constructiestaal. Voordat het boren begint, worden gegevens verzameld om alle afmetingen te bepalen en zet de slimme spil zich klaar.

Stappenvolgorde boren met slimme spil:
 • snelle benadering door werktuig;
 • werktuig tast materiaal af om rand te vinden;
 • het werktuig wordt ingetrokken, roteert in open lucht en test het boorkoppel;
 • de machine schakelt in boorsnelheid en begint gat te boren.
 • Wanneer het werktuig door het materiaal breekt, wordt het werktuig teruggetrokken en naar het volgende gat in het patroon verplaatst.
  Superieure klemkracht
Superieure klemkracht
Superieure klemkracht

Superieure klemsystemen zijn de sleutel tot een lange levensduur van carbidewerktuigen en een optimaal rendement op uw investering. Voor een correcte klemming tijdens het carbideboren zijn een maximale tafelondersteuning, een groot oppervlaktecontact en innovatieve klemmethoden nodig.
  MQL-smering
MQL-smering
MQL-smering

Maak komaf met de onderhouds- en algemene kosten die watermengsels en koelmiddelen met zich meebrengen. De Ocean AVenger+ gebruikt een modern, op plantaardige olie gebaseerd MQL-systeem (Minimum Quantity Lubrication) dat het smeermiddel direct op het snijdoppervlak aanbrengt. Deze 'bijna droge' boormethode biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met de koelmiddelmethoden van vroeger:
 • Nooit meer onderdelen reinigen voordat u verf-, las- of andere werken uitvoert.
 • Reduceer gezondheidsrisico's als gevolg van chemische stoffen of gladde werkvloer
 • Het boorsmeermiddel wordt stoom; deze op plantaardige olie gebaseerde oplossing biedt een veilig alternatief voor watermengels op basis van chemicaliŽn.
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Ponsen is reeds lang bekend als een efficiŽnte en goedkope manier om gaten te maken. Met ponsen kan men in enkele seconden tijd gleuven, vierkante gaten en ronde gaten maken, en dit met minimaal afval en onderhoud.

Hoewel ponsen snel en goedkoop is, leidt het ook tot kleine stressbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen niet acceptabel is. Voor toepassingen zoals bruggen of gespecialiseerde industriŽle werken, accepteren ingenieurs en regelgevende instellingen geen geponste of thermisch gegenereerde (plasma- of zuurstofgesneden) gaten.

Bovendien is het ponsen beperkt tot bewerkingen met een verhouding van 1:1 tussen materiaaldikte en gatdiameter. Dit, in combinatie met de steeds harder wordende gerecyclede materialen van vandaag, vormt een hele uitdaging voor de traditionele ponstechnologie.
  Sub-X-slagarm
Sub-X-slagarm
Sub-X-slagarm

Met de Sub-X-slagarm van de Ocean Avenger+ hoeft de klem niet meer geopend te worden en hoeft de machine niet meer verplaatst te worden tijdens het bewerken van kleine segmenten. De slagarm heeft een slag van max. 127 mm zonder dat de klem los te maken, zodat de Ocean Avenger+ doeltreffender onderdelen kan markeren en bewerken.

Werktuigwisselaar

Ocean Avenger+
8-ledige werktuigenwisselaar

De automatische werktuigenwisselaar bevindt zich op de kant van de spil van de Ocean Avenger+. De werktuigenwisselaar heeft een uniek grijpsysteem dat ervoor zorgt dat alle werktuigen stevig op hun plek zitten, ongeacht hun gewicht of lengte. In vergelijking met de vroegere werktuigwisselaars die een spandraad gebruikten om de werktuigen vast te houden, biedt de Ocean Avenger+ onklopbare voordelen.
Materiaal meten

Ocean Avenger+
Materiaal meten

De Ocean Avenger+ gebruikt een uniek meetsysteem. In plaats van het profiel naar de machine te verplaatsen, verplaatst de Ocean Avenger+ de boortoren, zodat het materiaal niet met een hijskraan moet worden verplaatst. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die de toren in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.


Veelzijdige bewerkingen

Veelzijdige bewerkingen

De Ocean Avenger+ verschilt van andere CNC-boormachines, want hij kan een brede reeks bewerkingen uitvoeren. Met functies zoals schroefdraadtappen, schroefdraadverzinken, frezen, boren en markeren is de Ocean Avenger+ de ideale oplossing voor staalbouwbedrijven die een doeltreffende balkboormachine zoeken.

Elektrische

Elektrische

Van de schakelkast tot de aandrijfmotor is de Ocean Avenger+ uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Ocean Avenger+ is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windowsģ-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijft. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
  Siemens-spilmotor
Siemens-spilmotor
Siemens-spilmotor

De Siemens-spilmotor van 18,7 kW van de Ocean Avenger+ zorgt voor de nauwkeurige feedback en ruwe kracht die nodig is in de snelle wereld van de staalbouw. Ouderwetse 'stap'-motoren of 'frequentie'-motoren geven niet de feedback die nodig is om de optimale levensduur van het carbidegereedschap te verzekeren. De feedbackgegevens zijn o.a. het realtime toerental, het boorkoppel en de rotatiepositie van het werktuig.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
De intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module biedt krachtige programmeeropties.
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting.
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand.
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor.
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Case Studies


Specificaties van machine

Specificaties van machine - Ocean Avenger+


Aantal spillen
1
Max. profielbreedte/-hoogte
1,250 mm
Min. profielbreedte/-hoogte
12 mm
Max. balkdikte
150 mm
Min. balkdikte
6 mm
Spilsnelheid
18.7 kW
Maximum gatgrootte
32 mm
Werktuigwisselaar
8
Aantal boorspillen
1
Max. gewicht van segment
447 kg/M
Max. profielgewicht: totaal
9 tons
Machinegewicht
3,290 kg
Lay-outs in inch
Laatste update: 5/19/2014
Lay-outs in meter
Laatste update: 5/19/2014