Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Drill Saw Combination - Drill Saw - Structural Steel
Boren, Markeren, Verzinkboren, Vlakfrezen, Draadtappen, Rollenmeting,
Versteksnijden

De exacte oplossing voor mijn werkplaats

Beam Drill Line Saw Combo Machine
De exacte oplossing voor mijn werkplaats

Na eindeloze maanden van onderzoek hebben onze ingenieurs het concept van een echte multi-spil boor-/zaagmachine ontworpen, in het bijzonder voor die 600 mm vormen die elke dag in een fabricatiewerkplaats verwerkt worden. De technologieŽn van carbide boren, verstekzagen, 4-assen graveren, tappen, verzinken en frezen (gleuf en omvang-) worden allemaal in deze productieve, en toch plaatsbesparende machine gebruikt.
  Productiviteit
Productiviteit
Productiviteit

De Peddi XDM-630 is ideaal voor kleine tot middelgrote fabrikanten die profielen met een breedte tot 630 mm verwerken. Kan gebruikt worden als een primair fabricatiesysteem in een kleine/middelgrote werkplaats als aanvulling op een grotere fabricatie-installatie. Wanneer boorwerken beŽindigd zijn, hoeft de productie met de Peddi XDM-630 niet gestopt te worden. De passende combinatie boor-/zaagsysteem gaat verder met de verwerking met dubbele verstekzaag capaciteiten. Ondersteunt het complete gamma van delen en snijdwerken zonder dat het programma gestopt hoeft te worden of zonder dat een interventie van een operator nodig is.
  Veelzijdigheid/capaciteit
Veelzijdigheid/capaciteit
Veelzijdigheid/capaciteit

Het Peddi XDM-630 boor-/zaagsysteem is de ideale machine voor fabrikanten met eisen die met de volgende functies geautomatiseerd kunnen worden:
 • Verwerking van delen met maximaal vijf gereedschapselecties in elke booras
 • Tappen
 • Verzinken
 • Carbide boren
 • 4-as carbide graveren voor lay-out markering en benamingen van delen
 • Verstek-/recht zagen
 • Gleuven en omtrekken frezen

Gecombineerde boorzaag

Peddi-XDM Combined Drill Saw
Gecombineerde boorzaag

Boren en zagen moeten in harmonie gebeuren, onafhankelijk van het bedrijf. Door een hoge snelheid boorleiding en dubbele verstekbandzaag te combineren, voert de Peddi XDM-630 een meer compacte machine footprint uit, ideaal voor de kleine tot middelgrote fabrikant. Naadloos procesmateriaal van boren tot snijden zonder onderbreking van de productie en zonder tussenkomst van de operator.

Modulair ontwerp

Modulair ontwerp
Modulair ontwerp

Het rollenbaan transportsysteem van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de Peddinghaus-boormachines gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is. Dit zorgt voor totale flexibiliteit bij het opstellen van de machines. De Peddinghaus-Transportsystemen kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeŽvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiŽnt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook een einde aan onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiŽle investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder ťťn dak tot een minimum te beperken.
  Fasegewijs groeien
Fasegewijs groeien
Fasegewijs groeien

Een balkboormachine moet de basis vormen voor toekomstig succes. Wij bij Peddinghaus stimuleren onze klanten om in fasen te groeien, op het ritme van hun productie. Fabrieksopstellingen worden ontworpen met het oog op toekomstige uitbreiding.

Beeld u het volgende in:
 • Fase 1: Installatie van een boormachine
 • Fase 2: Voeg een zaagmachine toe voor meer flexibiliteit
 • Fase 3: Zet de zaag- en de boormachine op een afstand van elkaar om het rendement te optimaliseren
 • Fase 4: Voeg een afdekmachine toe voor maximale productiviteit
Dit alles is mogelijk dankzij het transportsysteem van Peddinghaus!

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

Industrietoepassingen

Industrietoepassingen

Ideaal voor de verwerking van structureel staal in een groot aantal toepassingen, inclusief:
 • Stalen constructiecomponenten (vloerbalken, zuilen, etc.)
 • Windmolens
 • Dragende componenten
 • Bewegwijzering
 • Spanten
 • Windmolens
 • Mijnuitrustingen
 • Integrale materiaaltransportsystemen

Krachtige spil

Peddi-XDM Powerful Spindle
Krachtige spil

De Peddi XDM-630 biedt krachtige spilcapaciteiten die andere op de hedendaagse markt overschrijden. Door verfijnde Siemens elektronica, zeer snelle carbide boorwerken en superieure feedback te combineren is de Peddi XDM-630 spil veelzijdiger en efficiŽnter dan alle vroegere versies.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

Een Siemens 18.5 kW spilmotor met hoog koppel wordt gebruikt op de Peddi XDM-630 om het hoofd te bieden aan de ruwste boortoepassingen. Deze spilspecifieke motor gebruikt een veel feedback als compensatie voor harde of zachte plekken in materiaal (met behoud van de correcte spanenlading), alsook voor tap- of verzinkwerken.
  Carbide gereedschap
Carbide gereedschap
Carbide gereedschap

Waarom is carbide gereedschap zo'n krachtige vooruitgang in de productie? Boren het hoge snelheid tot 3000 rpm en toevoersnelheden van bijna 864 mmpm. Carbide gereedschap creŽert kansen waar traditionele gereedschappen met hoge snelheden mislukken. Hoewel carbide gereedschap eenvoudig te onderhouden is wegens het design van zijn inzetstuk, is carbide zelf een moeilijk materiaal. Carbide inzetstukken van moderne gereedschapsmachines kunnen een ongelofelijke productiekracht uitoefenen; door het gereedschap gewoon op de grond te laten vallen kan de carbide top echter beschadigd worden.

Hoe verzekert Peddinghaus de maximale levensduur van het carbide gereedschap?
 • Een stijf werkstuk
 • Een spelingsvrije spil
 • Een precieze voeding
Veel verouderde designs gebruiken bescheiden klemmechanismen, met het robuuste design van Peddinghaus kan carbide gereedschap niet alleen gebruikt worden om sneller te boren, maar ook langer zonder dat componenten vervangen hoeven te worden. Zelfs bij toevoersnelheden 3x de snelheid van HSS boren, ervaren Peddinghaus gebruikers een gemiddelde levensduur van het gereedschap van 1.000-1.500 gaten per inzetstuk, waardoor de return on investment (ROI) gemaximaliseerd wordt.
  Intelligent spilboren
Intelligent spilboren
Intelligent spilboren

Raad niet tijdens het boren; werk elk gat in een profiel zo snel mogelijk af met behulp van de Peddinghaus Intelligente Spil aanpak. Niet alle materialen zijn perfect; flensen kunnen 'ingedrukt', 'uitgedrukt' of gewoonweg opgerold zijn met een uiteenlopende dikte, dit is de aard van structuurstaal. Vooraleer te boren, worden gegevens verzameld om onderscheid te maken tussen alle afmetingen, en treedt de Intelligente Spil in werking.

INTELLIGENTE SPILBOORSEQUENTIE:
 • Snelle aanpak
 • Het gereedschap onderzoekt het materiaal om te zien of de lengte niet reeds is vastgelegd
 • Daarna trekt het gereedschap in, ontplooit zich in open lucht, en verzamelt 'luchtboor' koppel.
 • De machine voert de boortoevoer/snelheden in en begint een gat te maken. 90% doorheen de theoretische dikte van materiaal (de dikte waarvan aangenomen wordt dat het materiaal dit bezit) begint de boor het spilkoppel opnieuw te controleren
 • Wanneer het materiaal doorbroken is, ervaart de machine een daling van het koppel gelijk aan de 'luchtboor' waarde
 • Het gereedschap wordt snel ingetrokken en gaat naar het volgende gat in het patroon
  Superieure klemming
Superieure klemming
Superieure klemming

Superieure klemming is zeer belangrijk voor de levensduur van carbide gereedschap, en voor een hogere return on investment (ROI). Een correcte klemming voor carbide boorwerken vereist een maximale rolsteun, een superieur oppervlakcontact en innovatieve methoden om een stijf werkstuk te garanderen.

Het klemsysteem van de Peddi XDM-630, leider in de industrie, beschikt over de volgende features:
 • Twee horizontale klemrollen (een aan de ingangs- en een aan de uitgangszijde)
 • Aandrijfrollen over de volle hoogte voor een maximaal contact met het materiaal
 • Vier instelbare horizontale rollen over de volledige breedte (drie aan de onderkant, een eentje aan de bovenkant)
 • Drie verticale neerhouders (twee aan de ingangs- en eentje aan de uitgangszijde)
 • Vier kleine inwendige rollen die steun bieden kort bij de boorbit
 • Onder websupport
  MQL smering
MQL smering
MQL smering

Elimineer de onderhouds- en algemene kosten verbonden met watermengsels en koelmiddelen. De Peddi XDM-630 gebruikt een op moderne plantaardige olie gebaseerde, Minimum Hoeveelheid Smering (MQL) systeem dat de smering direct op het snijdoppervlak van het materiaal aanbrengt. De gemengde koelmiddelmethode biedt belangrijke voordelen in vergelijking met de smeermethoden van vroeger.
 • Elimineer de noodzaak om delen te reinigen voor verf-, laswerken of andere processen;
 • Verwijder de gezondheidsrisico's verbonden met chemisch geladen of gladde werkvoorwaarden
 • Smeermiddel boren wordt damp; de op plantaardige olie gebaseerde oplossing biedt een veilig alternatief voor chemische op water gebaseerde mengsel
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Ponsen is traditioneel erkend als een efficiŽnte en goedkope vorm om gaten te maken. Met deze methode kunt u gleuven, vierkanten, en rode gaten in een kwestie van seconden maken en met minimale afval, of minimaal onderhoud.

Hoewel ponsen snel en goedkoop is, veroorzaakt deze bewerking ook belastingsbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen onaanvaardbaar is. Toepassingen zoals brugconstructie, of gespecialiseerde industriŽle werken, aanvaarden ingenieurs- en regelgevende instanties gewoonweg geen geponste of thermisch gegenereerde (plasma- of zuurstofsnede) gaten.

Conform engineering specificaties is ponsen beperkt tot een 1:1 materiaaldikte; gat diameter verhouding. Dit, samen met de verharding van de vandaag gerecyclede materialen, is een uitdaging voor traditionele ponstechnologie.

Gereedschapswisselaar

Peddi XDM-630 Tool Changer
Gereedschapswisselaar

Met een machine zo veelzijdig als de Peddi XDM-630 is een robuuste gereedschapswisselmethode nodig om de ultieme efficiŽntie te behouden. De automatische gereedschapswisselstations bevinden zich op elke booras.

De gereedschapswisselstations hebben een uniek verwerkt houderdesign dat verzekerd dat alle gereedschappen stevig in hun station blijven, ongeacht gewicht, of lengte.

In vergelijking met primitieve gereedschapswisselaardesigns die beroep doen op spanningsdraadveren voor minimale gereedschapssteun, is de Peddi XDM-630 gewoonweg superieur.

Veelzijdige handelingen

Peddi XDM-630 Versatile Operations
Veelzijdige handelingen

Tap- en verzinkingswerken komen meer en meer voor, niet alleen in de structurele wereld, maar ook in de productiesector. Schroeftappen wordt gebruikt in toepassingen waar een op voorhand gelaste bout verwacht zou worden, terwijl verzinkingswerken garanderen dat boutkoppen in de eindmontage wegvallen.

Deze handelingen worden verwezenlijkt op de Peddi XDM-630 met behulp van de precieze positionele feedback van de spil, en Siemens spilmotors. Door de complete bewegingscontrole kan de Peddi XDM-630 boorleidingen uit het verleden in moderne toepassingen omzetten.

Lay-out markering

Peddi XDM-630 Layout Marking
Lay-out markering

Geautomatiseerde lay-out markering garandeert precisie en efficiŽntie die alleen CNC uitrustingen kunnen bieden. Actuele lay-out procedures bevatten manuele meting, de verwijzing naar hard copy prints, en de toepassing van lay-out markeringen met behulp van 'zeepsteen' of gelijkaardige markeertools. De Peddi XDM-630 helpt de belasting van de lay-out markering te verlichten door middel van verschillende technieken.
  4-Assen carbide graveren
4-Assen carbide graveren
4-Assen carbide graveren

4-assen carbide graveren is beschikbaar op de Peddi XDM-630. Optionele markeertools worden in elke booras opgeslagen en worden op bevel van het programma geselecteerd. Dit gecombineerd met uitstekende markeereigenschappen zorgt ervoor dat markeringen aangebracht kunnen worden op de bovenste/onderste flens van een profiel, en aan de bovenkant/onderkant van een web. Meerdere markeerdiepten zijn beschikbaar voor gewenste zichtbaarheid na coatingprocessen (instelbare markeerdiepte van 1,5 mm - 3,2 mm).

Carbide graveren is ideaal voor:
 • Het markeren van deelnummers - zichtbaar na verf-, galvaniseer- of andere coatingprocessen
 • Bepaalde lasplaatsen
 • Het maken van omtrekmarkeringen voor manuele uitsnijdingen
  Spilkuilen ('Pop-markering')
Spilkuilen (
Spilkuilen ('Pop-markering')

Wanneer uitgebreide lay-out informatie niet nodig is voor handelingen, kan pop-markering eenvoudig worden toegepast. Deze lay-out markering, die zowel snelheid als besparing verzekert, draait het boorgereedschap reeds in de spil en zachtjes juist voordat het materiaal aangeraakt wordt. Dit laat een kleine 'kuil' achter die perfect zichtbaar is voor het lay-out en montagepersoneel wanneer ze postproductieprocessen uitvoeren.

Frezen

Peddi XDM-630 Milling
Frezen

Met de kracht van zijn spil, volledige CNC positioneercapaciteit en veilige bevestiging, is de Peddi XDM-630 in staat om gleuven effectief te frezen voor boutspeling en zeer grote gaten. Wanneer we nog een stap verder gaan is de Peddi XDM-630 ook in staat om omtrekken te produceren met behulp van zijn freesfunctie, waardoor de noodzaak van bijkomende verwerking van het deel nadat dit de machine verlaten heeft wegvalt. Alles gecombineerd maakt dit van de Peddi XDM-630 een echte all-in-one machine.

Rolmeting

Peddi XDM-630 Roller Measurement
Rolmeting

De rolmeting van Peddinghaus maakt superieure flexibiliteit mogelijk met betrekking tot materiaal handling, en algemene productiecapaciteit. Deze unieke vorm van meten stuurt het materiaal door de machine met een krachtig aandrijfmechanisme. Door middel van een reeks precisie-encoders die de door het materiaal afgelegde afstand meten, kan de machine snel precieze delen fabriceren.

Dit zijn enkele voorbeelden van het roltoevoersysteem van Peddinghaus:
 • Tot een minimum beperkte footprint - materiaal buiten opslaan, en materiaal eenvoudig door een kleine gang laten gaan, doorheen de buitenwanden van uw installatie
 • Geen lengtebeperking - de opslaglengte wordt alleen door gewicht aangegeven
 • Laadprofielen van alle vormen en grootten na elkaar zonder stilstand in de productie - men hoeft niet te wachten op de terugkeer of het lossen van een grijperwagen, kleminrichtingen hoeven niet vervangen te worden

Elektrische

Peddi XDM-630 Electrical Features
Elektrische eigenschappen

Van de elektrische kast naar de aandrijfmotoren, de Peddi XDM-630 is volledig uitgerust met Siemens elektronica. Siemens garandeert de in de industrie leidinggevende kwaliteit, garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen, ongeacht waar de eindklant zich bevindt.
  Geavanceerde Siemens 840D besturing
Geavanceerde Siemens 840D besturing
Geavanceerde Siemens 840D besturing

De Peddi XDM-630 wordt geleverd met de in de industrie leidinggevende CNC besturing van Siemens.

Eigenschappen:
 • Bedient zowel de boor als de zaag
 • Robuuste en intuÔtieve interface
 • Remote support en webcam technologie voor real-time troubleshooting
 • Siemens 10 jaren reserveonderdelen garantie
De ongeŽvenaarde globale toegang tot reserveonderdelen service en op industriegebied leidinggevende garantie tonen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica is op de actuele markt.
  Siemens spilmotoren
Siemens spilmotoren
Siemens spilmotoren

De 18.5 kW Siemens spilmotoren van de Peddi XDM-630 zorgt voor de precisie feedback, en de brute kracht vereist in de snel veranderende wereld van staalfabricatie van vandaag. Ouderwetse "stappen" motoren of "frequentie" geven niet de feedback om een optimale levensduur van carbide gereedschappen te behouden. De gegevens kunnen real-time RPMs, boorkoppel en rotatiepositie van gereedschappen bevatten.

Zagen

Peddi XDM-630 Sawing
Zagen

Wanneer boorwerken beŽindigd zijn, hoeft de productie met de Peddi XDM-630 niet gestopt te worden. De passende combinatie boor-/zaagsysteem gaat verder met de verwerking met dubbele verstekzaag capaciteiten. Ondersteunt het complete gamma van delen en snijdwerken zonder interventie van de operator.
  Verstek-/recht snijden
Verstek-/recht snijden
Verstek-/recht snijden

De Peddi XDM-630 kan een groot gamma versteksnijdwerken uitvoeren. 45ļ links of rechts, 30ļ links of rechts, of 90ļ rechte snedes, geen enkel probleem voor de Peddi XDM-630. Delen tot 630 mm x 350 mm kunnen gemakkelijk verwerkt worden.
  Draagsysteem
Draagsysteem
Draagsysteem

Het unieke verplaatsingssysteem van de Peddi XDM-630 brengt de zaag naar het profiel voor continue verwerking. Manuele positionering is onnodig, en er is geen verlies van meting aangezien het materiaal door de boorleiding naar de zaag loopt. De volledige positioneercontrole van het draagsysteem transporteert de zaag veilig en zeker naar en van de boor voor +/- 60į versteksnede. Deze innovatieve technologie verwerkt het ganse profiel met eindrestanten van slechts 330mm en verliest nooit haar geautomatiseerde meetcapaciteiten.
  Restantentransporteur
Restantentransporteur
Restantentransporteur

Delen hoeven niet langer handmatig verwijderd te worden. De passende zaagtransporteur ondersteunt het ganse gamma van delen en snijdwerken tijdens de verwerking. Deze innovatieve materiaal handling bevat lamellen waarmee de zaag sneden in het composiet polymeer materiaal kan aanbrengen. Na de beŽindiging van een snede zal de instelbare zaagtransporteur 18mm zakken en het afgewerkte deel naar het einde van de transporteur voeren. Dit naadloze proces maakt de continue productie zonder tussenkomst van de operator mogelijk en stoort geen bijkomende snijdprocedures.
  Snelheid zaagtechnologie
Snelheid zaagtechnologie
Snelheid zaagtechnologie

Vermindert tijd en verhoogt productiviteit met deze features:
 • Snelle toevoer bladbenadering
 • Automatische materiaaldetectie
 • Automatische transitie van de snijdsnelheid
 • Toevoercompensatie tijdens het snijden
 • Detectie van het einde van de snijdwerken en automatische intrekking
  PeddiCat zaagbladen
PeddiCat zaagbladen
PeddiCat zaagbladen

PeddiCat M42 bimetalen bandzaagbladen zijn specifiek gemaakt voor het efficiŽnte zagen van structurele stalen delen op Peddinghaus bandzaagmachines. De zaagbladen beschikken over een gefreesde tandenconfiguratie en zijn gemaakt met een hoog gehalte aan kobalt en molybdeen. De grote afstand van de tanden - specifiek ontworpen voor het zagen van structuurprofielen - verzekert hoge snijdsnelheden en een uitgebreide levensduur van het blad.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Case Studies


Specificaties van machine

Specificaties van machine - Peddi XDM-630


Aantal spillen
3
Maximum profielbreedte
630 mm
Maximum profielhoogte
350 mm
Minimum profielbreedte
50 mm
Minimum profielhoogte
20 mm
Gereedschapswisselaar
YES
Aantal beschikbare gereedschapstations per as
5
Spil paardenkracht / snelheid
18.5kW / 0-3000 RPM
Maximale grootte gat (HSS Twist)
40 mm
Maximale grootte gat (Carbide)
40 mm
Snijdbereik bij 90 graden
630 mm W x 350 mm H
Snijdbereik bij +60 graden
550 mm W x 350 mm H
Snijdbereik bij -60 graden
550 mm W x 350 mm H
Snijdbereik bij +45 graden
410 mm W x 350 mm H
Snijdbereik bij -45 graden
435 mm W x 350 mm H
Snijdbereik bij +30 graden
207 mm W x 350 mm H
Snijdbereik bij -30 graden
289 mm W x 350 mm H
Grootte zaagblad
41mm x 1,3mm x 6100mm
Bandzaag aandrijfmotor
5 kW
Maximaal gewicht doorsnede grootte
434 kg / m
Maximaal profiel gewicht - totaal
8,000 kg
Machine gewicht
13,100 kg
Lay-outs in inch
Lay-outs in meter