Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Advantage-2 PCD 1100 / 3C - Peddinghaus balkboormachines - Boormachines structureel staal - Boren structureel staal - Uitrusting en machines voor staalbouw
Boren, Markeren, Verzinkboren, Draadtappen, Rollenmeting, Vlakfrezen

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

Advantage-2-balkboormachine
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'ťťn-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. Hoe weet u of de Advantage-2 de juiste machine voor u is? Er zijn vele factoren om rekening mee te houden. Of het nu gaat over de zuiver productiedoorloop of over de veelzijdigheid van de bewerkingen, de Advantage-2 biedt een hele reeks voordelen.
  Productiviteit
Productiviteit
Productiviteit

De Advantage-2-Profielstaalboormachine is een van de snelste oplossingen op de markt voor de staalbouw. De Advantage-2, die tussen gemiddeld 100-150 ton staal per week kan verwerken (afhankelijk van de materiaalgrootte en complexiteit van de bewerkingen), is ideaal voor middelgrote tot grote fabrieken, of fabrieken met gespecialiseerde toepassingen.
  Veelzijdigheid en capaciteit
Veelzijdigheid en capaciteit
Veelzijdigheid en capaciteit

De Advantage-2-Profielstaalboormachine is de ideale machine voor fabrikanten die de volgende bewerkingen willen automatiseren:
 • bewerken van segmenten met tot vijf verschillende werktuigen in elke booras;
 • schroefdraadtappen;
 • Soeverijnen;
 • carbideboren;
 • 4-assig carbidemarkeren van lay-outs en onderdelen.

Modulair ontwerp

Modulair ontwerp
Modulair ontwerp

Het rollenbaan transportsysteem van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de Peddinghaus-boormachines gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is. Dit zorgt voor totale flexibiliteit bij het opstellen van de machines. De Peddinghaus-Transportsystemen kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeŽvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiŽnt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook een einde aan onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiŽle investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder ťťn dak tot een minimum te beperken.
  Fasegewijs groeien
Fasegewijs groeien
Fasegewijs groeien

Een balkboormachine moet de basis vormen voor toekomstig succes. Wij bij Peddinghaus stimuleren onze klanten om in fasen te groeien, op het ritme van hun productie. Fabrieksopstellingen worden ontworpen met het oog op toekomstige uitbreiding.

Beeld u het volgende in:
 • Fase 1: Installatie van een boormachine
 • Fase 2: Voeg een zaagmachine toe voor meer flexibiliteit
 • Fase 3: Zet de zaag- en de boormachine op een afstand van elkaar om het rendement te optimaliseren
 • Fase 4: Voeg een afdekmachine toe voor maximale productiviteit
Dit alles is mogelijk dankzij het transportsysteem van Peddinghaus!

Zaagmachine integreren

Zaagmachine integreren

Uw boor- en zaagmachine moeten harmonieus samenwerken, wat uw project ook is. De grote vraag is hoe dergelijk systeem op te stellen om de gewenste doorloopsnelheid te bereiken. De machines van Peddinghaus kunnen dankzij hun modulaire ontwerp hetzij in tandem hetzij apart worden opgesteld, om aan elke behoefte te voldoen.
  Boormachines in tandem met een zaagmachine
Boormachines in tandem met een zaagmachine
Boormachines in tandem met een zaagmachine

Peddinghaus-balkboormachines kunnen automatisch of halfautomatisch werken met een groot aantal bandzaagmachines. De Peddinghaus-balkboormachine kan eenvoudig aan uw specificaties worden aangepast met een nieuwe of een bestaande Peddinghaus-zaagmachine.

Integratieopties:
 • in tandem met een verstekzaagmachine;
 • in tandem met een rechthoekzaagmachine;
 • in tandem met een bestaande zaagmachine (van Peddinghaus of van andere fabrikanten)
  Onafhankelijk van een zaagmachine
Onafhankelijk van een zaagmachine
Onafhankelijk van een zaagmachine

Een tandemcombinatie boormachine en zaagmachine is mogelijk niet geschikt voor uw productie. Door de boormachine en de zaagmachine van elkaar te splitsen hoeft de ene machine niet op de andere te wachten en wordt de productie geoptimaliseerd. Het te zagen materiaal kan worden gemeten met de AccuMeasure-rollenbaan van Peddinghaus. De AccuMeasure zorgt voor een integraal materiaaltransport en een gestroomlijnd CNC-beheer. De AccuMeasure, beschikbaar voor alle automatische Peddinghaus-bandzaagmachines, is de ideale aanvulling voor een compleet Peddinghaus-systeem.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

Toepassingen

IndustriŽle toepassingen

De Advantage-2 is de ideale profielstaalboormachine voor een brede reeks toepassingen. Onderdelen tot 1100 mm ◊ 460 mm groot kunnen vlot worden bewerkt.

Enkele veelvoorkomende onderdelen die in de staalbouw worden geproduceerd:
 • vloerbalken;
 • kolommen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • componenten van hoofdliggers;
 • volwandliggers;
 • componenten van samengestelde balken;
 • dakgordingen.
Enkele veelvoorkomende staalbouwprojecten zijn:
 • industriŽle piperacks;
 • elektriciteitscentrales;
 • scholen;
 • appartementsgebouwen;
 • kantoorgebouwen;
 • winkelcentra;
 • wolkenkrabbers.
In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • componenten van windtorens;
 • componenten van bewegwijzering;
 • transportbanden;
 • mijnbouwapparatuur;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • zonnepanelen.

Krachtige spil

Advantage-2-balkboormachine - Krachtige spil
Krachtige spil

De Advantage-2-boormachine biedt ongeŽvenaard krachtige spilcapaciteiten. Dankzij zijn geavanceerde Siemens-elektronica, duurzame carbideboren en superieure feedback is de boorspil van de Advantage-2 veelzijdiger en efficiŽnter dan zijn concurrenten.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

De Advantage-2 is voorzien van een Siemens-spilmotor van 18,5 kW met hoog koppel om de zwaarste boorwerken aan te kunnen pakken. Deze specifieke spilmotor maakt gebruik van diverse soorten terugkoppelingen voor het compenseren van harde of zachte plekken in het materiaal (zodat de chip correct belast blijft) en voor draadtap- en soeverijnen.
  Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen

Wat maakt van carbidewerktuigen zulke krachtige productieboosters? Een hoge boorsnelheid van max. 2250 rpm en een toevoer van bijna 864 mmpm. Carbidewerktuigen bieden mogelijkheden waar traditionele werktuigen te kort schieten. Hoewel carbidewerktuigen onderhoudsvriendelijker zijn dankzij het ontwerp van de inzetstukken, is carbide zelf een wispelturig materiaal. Carbide-bits van moderne werktuigmachines kunnen weliswaar een ongelofelijke productiekracht uitoefenen, wanneer ze op de grond vallen, breken ze.

Hoe zorgt Peddinghaus voor een maximale levensduur van carbidewerktuigen?
 • een bewegingsloos werkstuk;
 • een spelingsvrije spil;
 • een precieze aanvoer.
Bij oudere modellen werden slechts beperkte klemmechanismes gebruikt. Dankzij het robuuste ontwerp van de Peddinghaus-machine kunnen de carbidewerktuigen niet alleen sneller boren, ze kunnen ook langer boren zonder vervangen te worden. Peddinghaus-klanten noteren een gemiddelde levensduur van 1.000-1.500 boorgaten per bit, waardoor de investering meer dan terugbetaald wordt.
  Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren

Raad niet bij boorwerken: boor elk gat in een profiel op de snelst mogelijke wijze met behulp van de slimme-spil-boormachine van Peddinghaus. Niet alle materialen zijn perfect: flenzen kunnen 'ingewerkt', 'uitgewerkt' of gewoon gewalst zijn met uiteenlopende diktes, dit is de aard van constructiestaal. Voordat u met de boorwerken begint, worden gegevens verzameld om alle afmetingen te bepalen en zet de slimme spil zich klaar.

DE STAPPEN VAN SLIMME-SPIL-BOREN:
 • Het werktuig beweegt snel naar het materiaal.
 • Als de lengte nog niet is bepaald, tast het werktuig het materiaal af.
 • Het werktuig trekt zich terug, blijft in open lucht draaien en test het 'luchtboor'-koppel.
 • De machine schakelt in boorsnelheid en begint de gaten te boren. Bij 90% van de theoretische dikte van materiaal (de veronderstelde dikte van het materiaal) begint de boor het spilkoppel opnieuw te controleren.
 • Bij het doorbreken van materiaal voelt de machine een daling van het koppel, dat nu overeenkomt met het 'luchtboor'-koppel.
 • Het werktuig wordt snel ingetrokken en gaat snel naar het volgende gat in het patroon.
  Superieure klemkracht
Superieure klemkracht
Superieure klemkracht

Superieure klemsystemen zijn de sleutel tot een lange levensduur van carbidewerktuigen en een optimaal rendement op uw investering. Voor een correcte klemming tijdens het carbideboren zijn een maximale rollensteun, een groot oppervlaktecontact en innovatieve klemmethoden nodig.

Het toonaangevende klemsysteem van de PCD-C beschikt over de volgende functies:
 • onafhankelijke horizontale klemsystemen voor een optimale klemdruk;
 • innovatieve verticale klemmen om flenzen stevig vast te klemmen;
 • robuuste steun- en klemrollen voor alle oppervlakken van een profiel;
 • superieur lijfklemsysteem dat het lijf van een brede reeks profielen stevig vasthoudt.
  MQL-smering
MQL-smering
MQL-smering

maak kortemetten met de onderhouds- en algemene kosten die watermengsels en koelmiddelen met zich meebrengen. De Peddinghaus Advantage-2 gebruikt een modern, op plantaardige olie gebaseerd MQL-systeem (Minimum Quantity Lubrication) dat het smeermiddel direct op het snijdoppervlak aanbrengt. Deze 'bijna droge' boormethode biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met de koelmiddelmethoden van vroeger:
 • Nooit meer onderdelen reinigen voordat u verf-, las- of andere werken uitvoert.
 • Reduceer gezondheidsrisico's als gevolg van chemische stoffen of gladde werkvloer
 • Boorsmeermiddel wordt stoom; deze op plantaardige olie gebaseerde oplossing biedt een veilig alternatief voor watermengels op basis van chemicaliŽn.
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Ponsen is reeds lang bekend als een efficiŽnte en goedkope manier om gaten te maken. Met ponsen kan men in enkele seconden tijd gleuven, vierkante gaten en ronde gaten maken, en dit met minimaal afval en onderhoud.

Hoewel ponsen snel en goedkoop is, leidt het ook tot kleine stressbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen niet acceptabel is Voor toepassingen zoals bruggen of gespecialiseerde industriŽle werken, accepteren ingenieurs en regelgevende instellingen geen geponste of thermisch gegenereerde (plasma- of zuurstofgesneden) gaten.

Bovendien is het ponsen beperkt tot bewerkingen met een verhouding van 1:1 tussen materiaaldikte en gatdiameter. Dit, in combinatie met de steeds harder wordende gerecyclede materialen van vandaag, vormt een hele uitdaging voor de traditionele ponstechnologie.

Werktuigwisselaar

Advantage-2-balkboormachine - Vijfledige werktuigenwisselaar
5 voudige gereedschapwisselaar

Met een machine zo veelzijdig als de Advantage-2 is een robuuste methode voor het vervangen van werktuigen nodig om ultieme efficiŽntie te behouden. De automatische werktuigwisselaars bevinden zich op elke booras.

De gereedschapwisselaars hebben een uniek grijpsysteem dat ervoor zorgt dat alle gereedschappen stevig in hun houder zitten, ongeacht hun gewicht of lengte.

In vergelijking met de vroegere gereedschapwisselaars die een spandraad gebruikten om de werktuigen vast te houden, biedt de Advantage-2 onklopbare voordelen.Bewerkingen

Schroefdraadtappen/-verzinken
Veelzijdige bewerkingen

Schroefdraadtappen en -Soeverijnen wordt meer en meer courant, niet alleen in de wereld van staalbouw maar ook in de productiesector. Schroefdraadtappen wordt gebruikt in toepassingen waar voordien een bout zou zijn gelast, en soeverijnen zorgt ervoor dat boutkoppen in het eindproduct netjes opgeborgen zijn.

Deze activiteiten voert de Advantage-2 uit met behulp van continue lineaire feedback van de spil en de Siemens-spilmotor. Dankzij zijn complete controle over de beweging presteert de Advantage-2 in deze moderne toepassingen beter en langer dan de vroegere plaatbewerkingsmachines.


Lay-outs markeren

Advantage-2 - Balkboormachine - Automatische layoutmarkering - Onderdelenmarkering - Markering
Lay-outs/onderdelen markeren

Automatische layoutmarkering zorgt voor nauwkeurige en efficiŽnte resultaten zoals alleen een CNC-machine kan bieden. Vroeger werden layouts gemarkeerd met handmatige meting, raadpleging van de tekeningen op Papier en het aanbrengen van de layouts met kraspen of een andere markeermiddel. De Advantage-2 van Peddinghaus maakt layoutmarkering eenvoudiger dankzij diverse technieken.
  4-assig carbidemarkeren
4-assig carbidemarkeren
4-assig carbidemarkeren

Met de Advantage-2-boormachine is 4-assig carbidemarkeren mogelijk. In elke booras bevinden zich optionele markeerwerktuigen die via een software-commando worden geselecteerd. Dit, in combinatie met een optioneel markeersysteem voor de onderzijde, zorgt ervoor dat u kunt markeren op de bovenste/onderste flens van een profiel, en op de boven-/onderkant van een rib. Verschillende markeerdieptes zijn beschikbaar voor de gewenste zichtbaarheid na de oppervlaktebehandeling van het materiaal (instelbare markeerdiepte van 1,5 mm tot 3,2 mm).

Carbidemarkeren is ideaal voor:
 • markeren van onderdeelnummers die zichtbaar blijven na verf-, verzinkings-, of andere oppervlaktebehandelingen;
 • markeren van laspunten;
 • omtrekmarkeringen voor handmatig snijwerk.
  Snelmarkeren ('pop-markeren')
Snelmarkering, pop-markering
Snelmarkeren ('pop-markeren')

Als uitvoerige layoutgegevens niet nodig zijn, kan pop-markering worden gebruikt. Bij dit type layout-markering, zowel snel als efficiŽnt, draait het boorwerktuig reeds op zijn spil en raakt het slecht heel even het materiaal. Dit maakt een 'putje' dat perfect zichtbaar is voor het layout- en opstellingspersoneel tijdens de nabewerkingsprocessen.
  Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat
Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat
Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat

Voor maximale efficiŽntie bij het benummeren van onderdelen kan een optioneel SignoMat-stempelsysteem geÔnstalleerd worden in tandem met de boormachine. Deze stempelmachine kan max. 36 tekens of nummers bevatten en kan 1 teken per seconde stempelen. De onderdeelnummers worden gestempeld met een diepte van 1 mm en een hoogte van 12 mm gestempeld.

Rollenbaanmeting

Advantage-2-balkboormachine - Rollenbaan
Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en algemene productiecapaciteit. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig rollen-aandrijfmechanisme. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die het materiaal in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en voer kleinere componenten naar binnen via een kleine deur in uw fabrieksgebouw;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad profielen in alle vormen en afmetingen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten.
  De MultMaster
De MultMaster
Voor fabrikanten die grote volumes van korte structuurdelen moeten bewerken, is het MultMaster-meetsysteem een ideale aanvulling op de Advantage-2-boormachine in tandem met een bandzaagmachine.
De MultMaster

Voor fabrikanten die grote volumes van korte structuurdelen moeten bewerken, is het MultMaster-meetsysteem een ideale aanvulling op de Advantage-2-boormachine in tandem met een bandzaagmachine. Wanneer aangevuld met een MultMaster-meetsysteem, wordt de Advantage-2-boormachine vůůr de bandzaagmachine gezet (in tegenstelling tot de standaard Peddinghaus-opstelling waarbij de bandzaagmachine vůůr de boormachine staat).

Met de rollen-meettechnologie van de Advantage-2 schakelt het systeem tussen boren en zagen naarmate het materiaal door de machine beweegt. Wanneer het materiaal op het punt staat de boormachine te verlaten, schakelt het MultMaster-meetsysteem in en blijft het als een verlenging van het materiaal aan het materiaal kleven. De geautomatiseerde meting blijft doorlopen met behulp van de MultiMaster, zodat zelfs de kleinste onderdelen worden bewerkt met CNC-automatisering.

Elektrische

Advantage-2-balkboormachine - Siemens-elektronica
Elektrische kenmerken

Van de schakelkast tot de aandrijfmotoren is de Advantage-2 uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Peddinghaus Advantage-2 is uitgerust met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windowsģ-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
  Siemens-spilmotoren
Siemens-spilmotoren
Siemens-spilmotoren

De Siemens-spilmotor van 18,5 kW van de Advantage-2 zorgt voor de nauwkeurige feedback en ruwe kracht die nodig is in de snelle wereld van de staalbouw. Ouderwetse 'stap'-motoren of 'frequentie'-motoren geven niet de feedback die nodig is om de optimale levensduur van het carbidegereedschap te verzekeren. De feedbackgegevens zijn o.a. het realtime toerental, het boorkoppel en de rotatiepositie van het werktuig.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd te worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Specificaties van machine

Specificaties van machine - PCD 1100 - 3C - Advantage-2


Aantal spillen
3
Max. profielbreedte
1100 mm
Max. profielhoogte
460 mm
Min. profielbreedte
50 mm
Min. profielhoogte
20 mm
Werktuigwisselaar
YES
Aantal beschikbare werktuigstations
5
Paardenkracht/snelheid van spil
18.5 kW / 0-2250 RPM
Max. gatgrootte (sneldraaistalen draaiboor)
40 mm Diameter
Max. gatgrootte (carbide)
32 mm Diameter
Max. gewicht van segment
434 kg / m
Max. profielgewicht: totaal
8,164 kg
Machinegewicht
9,117 kg