Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
CNC-verstekzaagmachine - Automatische zaagmachine - DG-1270-zaagmachine - Automatische snijdmachine - Peddinghaus - Zaagmachines - Rechte hoeken zagen - Zaagmachines van Peddinghaus
Versteksnijden

Een slimmer ontwerp

DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
Een slimmer ontwerp

De DGP-1270-bandzaagmachine is, net zoals andere Peddinghaus-modellen, ontworpen om een maximale levensduur van de verbruiksgoederen en kerncomponenten te garanderen. Technologieën zoals een uniek verstekhoekmechanisme op een draagframe, de constructie met dubbele kolommen, de krachtige materiaalklemmen en het innovatieve hef- en zak-systeem voor materiaaltransport zorgt voor een maximaal rendement op uw investering.


Modulaire mogelijkheden

DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
Modulaire mogelijkheden

De rollenbaan van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de DGP-1270-bandzaagmachine gebeurt de meting van het materiaal via het tandem-boorsysteem of via de AccuMeasure-module, voor totale flexibiliteit van machine-opstelling. De Peddinghaus-transportbanden kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeëvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
DGP-1270-bandzaagmachine
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiënt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
DGP-1270-bandzaagmachine
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook komaf met onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
DGP-1270-bandzaagmachine
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiële investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder één dak tot een minimum te beperken.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Rusland en Australië.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windows®-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windows®-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows®-interface.

Industriële toepassingen

Industriële toepassingen

De DGP-1270-bandzaagmachine is de ideale verstekzaagmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen tot 1270 mm x 510 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende onderdelen die in de staalbouw worden geproduceerd:
 • vloerbalken;
 • zuilen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • componenten van hoofdliggers;
 • volwandliggers;
 • componenten van samengestelde balken;
 • dakgordingen.
Enkele veelvoorkomende staalbouwprojecten zijn:
 • industriële piperacks;
 • elektriciteitscentrales;
 • scholen;
 • appartementsgebouwen;
 • kantoorgebouwen;
 • winkelcentra;
 • wolkenkrabbers.
In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • componenten van windtorens;
 • componenten van bewegwijzering;
 • transportbanden;
 • mijnbouwapparatuur;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • zonnepanelen.

 • Versteksnijden

  DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
  Flexibel versteksnijden

  Dankzij zijn unieke ontwerp met draagframe kan de DGP-1270 een brede reeks verstekhoeken snijden. Of het nu gaat over verstekhoeken van 45º links of rechts, verstekhoeken van 60º links of rechts, of over rechte hoeken van 90º, de DGP-1270 levert perfecte resultaten. De snijhoek kan automatisch worden ingesteld via een softwarecommando of handmatig via de besturing van de zaagmachine.  Hoge zaagsnelheid

  DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
  Hoge zaagsnelheid

  De geoctrooieerde snelzaagtechnologie biedt staalbouwbedrijven een concurrentievoordeel in slechts 5 eenvoudige stappen.
  1. Snelle beweging van het lemmet naar het materiaal
  2. Automatische detectie van het materiaal
  3. Automatische overschakeling naar snijsnelheid
  4. Aanvoercompensatie tijdens snijproces
  5. Detectie van materiaaleinde en automatische intrekking van lemmet
  Elk van deze stappen zorgt voor een productiever snijproces en een hogere productie-efficiëntie.
    Snelle lemmetbeweging
  Snelle lemmetbeweging
  Snelle lemmetbeweging

  De snellebewegingstechnologie van Peddinghaus zorgt voor maximale efficiëntie zelfs voordat het snijden begint.

  De Peddinghaus-bandzaagmachines benaderen het materiaal met een hoge snelheid, veel sneller dan het snijden zelf.
    Automatische materiaaldetectie
  Automatische materiaaldetectie
  Automatische materiaaldetectie

  De geoctrooieerde materiaalsensor van Peddinghaus detecteert het materiaal voordat het lemmet het oppervlak raakt. Dit communiceert mechanisch met het systeem om de machine te schakelen vanuit de snelle benadering naar het snijdproces.
    Automatische aanpassing van snijsnelheid
  Automatische aanpassing van snijsnelheid
  Automatische aanpassing van snijsnelheid

  Nadat de materiaalsensor het materiaal heeft gedetecteerd, schakelt de bandzaagmachine in de juiste snijsnelheid. Deze snelheid is gebaseerd op softwarecommando's en kan naar wens door de operator worden aangepast terwijl de zaagmachine in werking is.

  De Peddinghaus-zaagmachines zijn voorzien van een hydraulisch aanvoersysteem in plaats van een aanvoersysteem met oneindige schroef, zodat ze automatisch de aanvoersnelheid kunnen aanpassen. Bij het snijden door balkribben of harde plekken op het materiaal, zal de bandzaagmachine de snijsnelheid automatisch aanpassen, wat de snijresultaten verbetert en de levensduur van het lemmet verlengt.
    Detectie van snit-einde en automatische intrekking
  Detectie van snit-einde en automatische intrekking
  Detectie van snit-einde en automatische intrekking

  Wanneer de snit is voltooid, detecteert de Peddinghaus-bandzaagmachine het einde van het zaagproces en trekt hij automatisch het lemmet in zodat het klaarstaat voor het volgende profiel.
    Elektrische materiaalondersteuningsrollen
  Elektrische materiaalondersteuningsrollen
  Elektrische materiaalondersteuningsrollen

  De materiaalondersteuningsrollen van de DGP-1270-bandzaagmachine, bedoeld voor het verwijderen van reststukken, zijn elektrisch aangedreven zodat ze kleinere stukken gemakkelijk voort kunnen bewegen. Deze materiaalondersteuningrollen bieden ook optimale ondersteuning voor het snijden van kleinere 'stompen'.

  Lange levensduur

  DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
  Lange levensduur

  Zoals alle andere Peddinghaus-machines is de DGP-1270-bandzaagmachine ontwerpen met oog op een lange levensduur. De DGP-1270-bandzaagmachine is de machine bij uitstek voor grote en kleine staalbouwbedrijven, want op het vlak van betrouwbaarheid legt hij de lat hoger dan ooit.
    Uniek draagframe
  Uniek draagframe
  Uniek draagframe

  In tegenstelling tot andere machines zitten alle versteksnijsystemen van de DGP-1270 gemonteerd in een hogergelegen frame, uit de buurt van schilfers, vuildeeltjes en andere zaken die het versteksnijmechanisme kunnen beschadigen. Dankzij dit frame kan de machine probleemloos versteksnijden in hoeken van 45º of 60º of rechte hoeken van 90º snijden.
    Automatisch heffen en zakken
  Automatisch heffen en zakken
  Automatisch heffen en zakken

  De ondersteuningsrollen van de DGP-1270 worden opgeheven/ingetrokken tijdens het snijproces, zodat alleen het te snijden materiaal op het snijbed ligt terwijl de machine snijdt en het materiaal nadien niet over het snijbed wordt gesleept.
    Ontwerp met dubbele kolom
  Ontwerp met dubbele kolom
  Ontwerp met dubbele kolom

  Om gemakkelijk te kunnen snijden is de DG-1270-bandzaagmachine ontworpen met een dubbele kolom. Deze robuuste constructie voorkomt trillingen en is van cruciaal belang voor de snijkwaliteit en de levensduur van het lemmet.
    Superieure klemkracht
  Superieure klemkracht
  Superieure klemkracht

  Een superieure klemkracht is van cruciaal belang voor het beperken van schadelijke trillingen die schuine snijresultaten en een beperking van de levensduur kunnen veroorzaken. De DG-1270-zaagmachine behoudt in alle verstekhoeken een optimale klemkracht dankzij zijn unieke horizontale klem.

  Lemmetmotor

  DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
  Krachtige lemmetmotor

  Om snel te kunnen snijden is een robuuste en krachtige lemmetmotor nodig. De DGP-1270-bandzaagmachine vertrouwt op een krachtige lemmetmotor van 14,5 kW. Daarom kan de DGP-1270 agressieve lemmeten gebruiken om meer materiaal in één keer te verwijderen en zuiverder dan ooit te snijden.  Onderhoud

  DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
  Minimaal onderhoud

  Een snelle productiecyclus is het enige belangrijke facet van een snijmachine. Ook het onderhoud speelt een cruciale rol in de werking en de levensduur van een snijmachine. De DGP-1270 is uitgerust met meerdere functies die de onderhoudswerken en exploitatiekosten tot een minimum beperken.
    Minimum Quantity Lubrication (MQL)
  Minimum Quantity Lubrication (MQL)
  Minimum Quantity Lubrication (MQL)

  De DGP-1270-bandzaagmachine gebruikt de meest recente MQL-systemen (Minimum Quantity Lubrication). Maak komaf met de kosten van een watergebaseerd koelmiddel dankzij dit milieuvriendelijk, plantaardige smeermiddel dat direct op het snijoppervlak wordt aangebracht. Reduceer uw onderhoudskosten door komaf te maken met koelmiddeltroep, het reduceren van afvalonkosten en het beperken van de reinigingswerken die nodig zijn vóór secundaire bewerkingen.
    Automatische schilferverwijdering
  Automatische schilferverwijdering
  Automatische schilferverwijdering

  De DGP-1270-bandzaagmachine is standaard voorzien van een automatische schilfertransportband voor het doeltreffend verwijderen van bijproducten.

  Materiaal meten

  DGP 1270 - Uithoeken - Constructiestaal - Bandzaagmachine
  Meetopties

  De Peddinghaus-bandzaagmachines kunnen - in tandem met een boormachine of als onafhankelijk systeem - volledig automatisch snijden volgens een softwarecommando.
    In tandem met een boormachine
  In tandem met een boormachine
  In tandem met een boormachine

  De DGP-1270-verstekzaagmachine is ideaal voor installatie in tandem met om het even welke automatische boormachine van Peddinghaus. Zijn kleine afmetingen en het feit dat hij dicht bij de boormachine kan worden geplaatst maken hem ideaal voor een tandem-installatie.
    Als onafhankelijk systeem
  Als onafhankelijk systeem
  Als onafhankelijk systeem

  De Peddinghaus AccuMeasure biedt als onafhankelijk systeem superieure meetresultaten. Deze rollenbaan is uiterst veelzijdig en maakt komaf met veel van de nadelen die laadbakmeting met zich meebrengt. U kunt de transportband buiten het gebouw beginnen of materialen na elkaar laden zonder op een laadbak te moeten wachten en zonder de productie te stoppen.
    Laserlijnreferentie
  Laserlijnreferentie
  Laserlijnreferentie

  In situaties waar automatische snijwerken niet praktisch of niet beschikbaar zijn, kan de operator een intuïtieve laserlijnreferentie gebruiken om het snijwerk uit te lijnen. Deze referentie maakt het werk gemakkelijker, wat ook de vereisten zijn.

  Specificaties van machine

  Specificaties van machine - DGP-1270 Band Saw


  Snijvermogen 90°
  1270 mm W x 600 mm H
  Snijvermogen 45° links
  900 mm W x 600 mm H
  Snijvermogen 45° rechts
  850 mm W x 600 mm H
  Snijvermogen 60° rechts
  520 mm W x 600 mm H
  Rond
  600 mm H
  Plaat
  1270 mm W x 150 mm H
  Aandrijfmotor
  14.5 kW
  Zaagblad
  9800 mm x 67 mm x 1.6 mm
  Machinegewicht
  9,000 kg