Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
BDL-1250/9D - Peddinghaus balkboormachines - Boormachines structureel staal - Boren structureel staal - Uitrusting en machines voor staalbouw
Boren, Draadtappen, Verzinkboren, Rollenmeting, Markeren, Hardponsen

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'ťťn-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine.
  Productiviteit
Productiviteit
Productiviteit

De BDL-1250/9D-balkboormachine is momenteel de boormachine met het hoogste draagvermogen op de markt. De doorvoercapaciteit van de machine is perfect voor fabrikanten die de zware staalsegmenten bewerken. Kolommen van meer dan 1.000 kg/meter kunnen constant en gemakkelijk met dit unieke systeem worden bewerkt. De BDL-1250/9D kan gemiddeld meer dan 200 ton constructiestaal per week bewerken en wordt daarom door enkele van de grootste staalbouwbedrijven ter wereld gebruikt.
  Veelzijdigheid en capaciteit
Veelzijdigheid en capaciteit
Veelzijdigheid en capaciteit

De BDL-1250/9D-balkboormachine is de ideale machine voor staalbouwbedrijven met projecten die met de volgende functies geautomatiseerd kunnen worden:
 • bewerken van segmenten met tot vijf verschillende werktuigen in elke booras;
 • schroefdraadtappen;
 • soeverijnen;
 • carbideboren;
 • 4-assig carbidemarkeren van lay-outs en onderdelen.

Modulair ontwerp

Modulair ontwerp

De rollenbaan van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de Peddinghaus-boormachines gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is en totale flexibiliteit op het vlak van opstelling mogelijk is. De Peddinghaus-transportbanden kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeŽvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiŽnt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren

Het materiaal heeft geen elektriciteit, warmte of afdekking nodig om opgeslagen te worden. Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook komaf met onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de transportbanden laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere installaties zorgen voor lagere bedrijfskosten. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder ťťn dak tot een minimum te beperken.

Zaagmachine integreren

Zaagmachine integreren

Uw boor- en zaagmachine moeten harmonieus samenwerken, wat uw project ook is. De grote vraag is hoe dergelijk systeem op te stellen om de gewenste doorloopsnelheid te bereiken. De machines van Peddinghaus kunnen dankzij hun modulaire ontwerp hetzij in tandem hetzij apart worden opgesteld, om aan elke behoefte te voldoen.
  Boormachines in tandem met een zaagmachine
Boormachines in tandem met een zaagmachine
Boormachines in tandem met een zaagmachine

Peddinghaus-balkboormachines kunnen automatisch of halfautomatisch werken met een groot aantal bandzaagmachines. Of u nu een nieuwe Peddinghaus-zaagmachine of een reeds geÔnstalleerde zaagmachine gebruikt, de Peddinghaus-balkboormachine kan gemakkelijk in elke fabriek worden ondergebracht.

Integratieopties:
 • in tandem met verstekzaagmachine;
 • in tandem met rechthoekzaagmachine;
 • in tandem met bestaande zaagmachine (van Peddinghaus of andere fabrikanten)
Ideale zaagmachines om te integreren met de BDL-1250/9D zijn onder andere de DGP-1270 en DG-1250 dubbele- verstekbandzaagmachine en de 1250-510 rechthoekzaagmachine.

* Hoewel de BDL-1250/9D in tandem met een bandzaagmachine kan werken, is het, wegens zijn uitzonderlijk hoge productievermogen, niet raadzaam hem in een productielijn met een zaagmachine te plaatsen.
  Onafhankelijk van een zaagmachine
Onafhankelijk van een zaagmachine
Onafhankelijk van een zaagmachine

Als u maximale doorvoercapaciteit wilt, dan zijn tandemsystemen met boor- en zaagmachines niet de beste oplossing voor uw productie. Door de boormachine en zaagmachine te splitsen, moet de ene machine niet op de andere machine wachten, wat de productie optimaliseert. Het te zagen materiaal kan worden gemeten met de AccuMeasure-rollenbaan van Peddinghaus. De AccuMeasure zorgt voor een integraal materiaaltransport en een gestroomlijnd CNC-beheer. De AccuMeasure, beschikbaar voor alle automatische Peddinghaus-bandzaagmachines, is de ideale aanvulling voor een compleet Peddinghaus-systeem.

Ideale zaagmachines om te integreren met de BDL-1250/9D zijn onder andere de DGP-1270 en de DG-1250 dubbelverstekzaagmachines en de 1250-510-rechthoekzaagmachines.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

IndustriŽle toepassingen

IndustriŽle toepassingen

De PCD-1250/9D is de ideale balkboormachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen tot 1250 mm x 610 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende onderdelen die in de staalbouw worden geproduceerd:
 • vloerbalken;
 • zuilen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • componenten van hoofdliggers;
 • volwandliggers;
 • componenten van samengestelde balken;
 • dakgordingen.
Enkele veelvoorkomende staalbouwprojecten zijn:
 • industriŽle piperacks;
 • elektriciteitscentrales;
 • scholen;
 • appartementsgebouwen;
 • kantoorgebouwen;
 • winkelcentra;
 • wolkenkrabbers.
In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • componenten van windtorens;
 • componenten van bewegwijzering;
 • transportbanden;
 • mijnbouwapparatuur;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • zonnepanelen.

Krachtige spil

Krachtige spil

De BDL-1250/9D-boormachine biedt ongeŽvenaard krachtige spilcapaciteiten. Dankzij zijn geavanceerde Siemens-elektronica, duurzame carbideboren en superieure feedback is de boorspil van de BDL-1250/9D veelzijdiger en efficiŽnter dan zijn concurrenten.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

De BDL-1250/9D is voorzien van een Siemens-spilmotor van 18,5 kW met hoog koppel om de zwaarste boorwerken aan te kunnen pakken. Deze specifieke spilmotor maakt gebruik van diverse soorten terugkoppelingen voor het compenseren van harde of zachte plekken in het materiaal (zodat de chip correct belast blijft) en voor draadtap- en soeverijnen.
  Multi-spil-boren
Multi-spil-boren
Multi-spil-boren

Plaatmateriaal op een constante manier bewerken kan moeilijk zijn wanneer de werktuigen regelmatig vervangen moet worden. De BDL-1250/9D van Peddinghaus Corporation wordt standaard geleverd met een boormodule met 3 spillen, zodat de werktuigen niet vervangen hoeven te worden tijdens programma's met gaten met max. 3 verschillende diameters. Deze krachtig spillen zijn specifiek bedoeld voor carbideboren en zorgen voor de snelste boortijden op de markt.
  Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen
Carbidewerktuigen

Wat maakt van carbidewerktuigen zulke krachtige productieboosters? Een hoge boorsnelheid van max. 1800 tpm en een toevoer van bijna 686 mmpm. Carbidewerktuigen bieden mogelijkheden waar traditionele werktuigen te kort schieten.

Hoewel carbidewerktuigen onderhoudsvriendelijker zijn dankzij het ontwerp van de inzetstukken, is carbide zelf een wispelturig materiaal. Carbide-bits van moderne werktuigmachines kunnen weliswaar een ongelofelijke productiekracht uitoefenen, wanneer ze op de grond vallen, breken ze.

Peddinghaus verzekert een maximale levensduur van het gereedschap dankzij:
 • een bewegingsloos werkstuk:
 • een spelingsvrije spil;
 • een precieze aanvoer.
Peddinghaus-klanten melden een gemiddelde levensduur van 1.000-1.500 boorgaten per bit, waardoor de investering meer dan terugbetaald wordt.
  Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren

Raad niet bij boorwerken: boor elk gat in een profiel op de snelst mogelijke wijze met behulp van de slimme-spil-boormachine van Peddinghaus. Niet alle materialen zijn perfect: flenzen kunnen 'ingewerkt', 'uitgewerkt' of gewoon gerold zijn met uiteenlopende diktes, dit is de aard van constructiestaal. Voordat u met de boorwerken begint, worden gegevens verzameld om alle afmetingen te bepalen en zet de slimme spil zich klaar.

DE STAPPEN VAN SLIMME-SPIL-BOREN:
 • Het werktuig beweegt snel naar het materiaal.
 • Als de lengte nog niet is bepaald, tast het werktuig het materiaal af.
 • Het werktuig trekt zich terug, blijft in open lucht draaien en test het 'luchtboor'-koppel.
 • De machine schakelt in boorsnelheid en begint de gaten te boren. Bij 90% van de theoretische dikte van materiaal (de veronderstelde dikte van het materiaal) begint de boor het spilkoppel opnieuw te controleren.
 • Bij het doorbreken van materiaal voelt de machine een daling van het koppel, dat nu overeenkomt met het 'luchtboor'-koppel.
 • Het werktuig wordt snel ingetrokken en gaat snel naar het volgende gat in het patroon.
  Superieure klemkracht
Superieure klemkracht
Superieure klemkracht

Superieure klemsystemen zijn de sleutel tot een lange levensduur van carbidewerktuigen en een optimaal rendement op uw investering. Voor een correcte klemming tijdens het carbideboren zijn een maximale rollensteun, een groot oppervlaktecontact en innovatieve klemmethoden nodig.

Het toonaangevende klemsysteem van de BDL-1250/9D beschikt over de volgende functies:
 • een remsysteem type Z-Tower dat de horizontale klemmen op hun plek houdt (weerstand tot een kracht van 9,072 kg);
 • verticaal 4-punts klemsysteem;
 • een robuuste ondersteuning en klemrollen op alle vlakken van een profiel;
 • superieur ribbenklemsysteem dat de ribben op een brede reeks profielen stevig vasthoudt;
 • een uniek ondersteuningsmechanisme aan de onderkant voorkomt dat de ribben van bredere profielen wegschuiven.
  MQL-smering
MQL-smering
MQL-smering

Maak een einde aan de onderhouds- en algemene kosten die watermengsels en koelmiddelen met zich meebrengen. De Peddinghaus BDL-1250/9D gebruikt een modern, op plantaardige olie gebaseerd MQL-systeem (Minimum Quantity Lubrication) dat het smeermiddel direct op het snijdoppervlak aanbrengt. Deze 'bijna droge' boormethode biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met de koelmiddelmethoden van vroeger:
 • Nooit meer onderdelen reinigen voordat u verf-, las- of andere werken uitvoert.
 • Reduceer gezondheidsrisico's als gevolg van chemische stoffen of gladde werkvloer
 • Boorsmeermiddel wordt stoom; deze op plantaardige olie gebaseerde oplossing biedt een veilig alternatief voor watermengels op basis van chemicaliŽn.
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Ponsen is reeds lang bekend als een efficiŽnte en goedkope manier om gaten te maken. Met ponsen kan men in enkele seconden tijd sleufgaten, vierkante gaten en ronde gaten maken, en dit met minimaal afval en onderhoud.

Hoewel ponsen snel en goedkoop is, leidt het ook tot kleine stressbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen niet acceptabel is. Voor toepassingen zoals bruggen of gespecialiseerde industriŽle werken, accepteren ingenieurs en regelgevende instanties geen geponste of thermisch gegenereerde (plasma- of zuurstofgesneden) gaten.

Bovendien is het ponsen beperkt tot materiaal met een maximumdikte van 32 mm en een verhouding van 1:1 tussen materiaaldikte en boorgatdiameter. Dit, in combinatie met de steeds harder wordende gerecyclede materialen van vandaag, vormt een hele uitdaging voor de traditionele ponstechnologie.
  Schroefdraadtappen/-soeverijnen
Schroefdraadtappen/-verzinken
Schroefdraadtappen/-soeverijnen

Schroefdraadtappen en -soeverijnen wordt meer en meer courant, niet alleen in de wereld van staalbouw maar ook in de productiesector. Schroefdraden tappen in toepassingen waar voordien een bout zou zijn gelast werkt veel sneller, en draden soeverijnen zorgt ervoor dat boutkoppen in het eindproduct netjes opgeborgen zijn.

Deze activiteiten voert de BDL-1250/9D uit met behulp van continue lineaire feedback van de spil en de Siemens-spilmotor. Dankzij zijn complete controle over de beweging presteert de BDL-1250/9Din deze moderne toepassingen beter en langer dan de vroegere balkboormachines.

Rollenbaanmeting

Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en algemene productiecapaciteit. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig rollen-aandrijfmechanisme. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die het materiaal in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en voer kleinere componenten naar binnen via een kleine deur in uw fabrieksgebouw;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad profielen in alle vormen en afmetingen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten.

Elektrische kenmerken

Elektrische kenmerken

De BDL-1250/9D is volledig uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.

Lay-outs/onderdelen markeren

Lay-outs/onderdelen markeren

Automatische layoutmarkering zorgt voor nauwkeurige en efficiŽnte resultaten zoals alleen een CNC-machine kan bieden. Vroeger werden layouts gemarkeerd met handmatige meting, raadpleging van de tekeningen op paper en het aanbrengen van de layouts met zeepsteen of een andere markeermiddel. De BDL-1250/9D van Peddinghaus maakt layoutmarkering eenvoudiger dankzij diverse technieken.
  4-assig carbidemarkeren
4-assig carbidemarkeren
4-assig carbidemarkeren

Met de BDL-1250/9D-boormachine is 4-assig carbidemarkeren mogelijk. In elke booras bevinden zich optionele markeerwerktuigen die via een software-commando worden geselecteerd. Dit, in combinatie met een optioneel markeersysteem voor de onderzijde, zorgt ervoor dat u kunt markeren op de bovenste/onderste flens van een profiel, en op de boven-/onderkant van een rib. Veschillende markeerdiepten zijn beschikbaar voor de gewenste zichtbaarheid na de oppervlaktebehandeling van het materiaal (instelbare markeerdiepte van 1,5 mm - 3,2 mm).

Carbidemarkeren is ideaal voor:
 • markeren van onderdeelnummers die zichtbaar blijven na verf-, verzinkings-, of andere oppervlaktebehandelingen;
 • markeren van laspunten;
 • omtrekmarkeringen voor handmatig snijdwerk.
  Snelmarkeren ('pop-markeren')
Snelmarkeren (
Snelmarkeren ('pop-markeren')

Als uitvoerige layoutgegevens niet nodig zijn, kan pop-markering worden gebruikt. Bij dit type layout-markering, zowel snel als efficiŽnt, draait het boorwerktuig reeds op zijn spil en raakt het slecht heel even het materiaal. Dit maakt een 'putje' dat perfect zichtbaar is voor het layout- en opstellingspersoneel tijdens de nabewerkingsprocessen.
  Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat
Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat
Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat

Voor een maximale efficiŽntie bij het benummeren van onderdelen kan een optioneel SignoMat-stempelsysteem geÔnstalleerd worden in tandem met de boormachine. Deze stempelmachine kan max. 36 tekens of nummers bevatten en kan 1 teken per seconde stempelen. De onderdeelnummers worden gestempeld met een diepte van 1 mm en een hoogte van 12 mm gestempeld.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Specificaties van machine

Specificaties van machine - BDL-1250/9D


Aantal spillen
9
Max. segmentbreedte
1250 mm
Max. segmenthoogte
610 mm
Min. segmentbreedte
75 mm
Min. segmenthoogte
19 mm
motorvermogen
18.6 kW
Spilsnelheid
145-1800 RPM
Maximum gatgrootte
50 mm
Max. segmentgewicht
19,867 Max kg
Machinegewicht
14,710 kg
Lay-outs in inch
Lay-outs in meter