Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
PCD 1100 3/B - Advantage - Peddinghaus balkboormachines - Boormachines structureel staal - Boren structureel staal - Uitrusting en machines voor staalbouw
Boren, Markeren, Rollenmeting, Hardponsen

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

PCD-1100/3B - Advantage 1
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'ťťn-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine.

D PCD-1100/3B-balkboormachine is bedoeld voor het inzetten van HSS-boorwerktuigen bij het produceren van staalbouwcomponenten. Van vierkante en rechthoekige buizen tot hoekstaal, de PCD-1100/3B kan 50 tot 75 ton bewerkte profielen per week produceren (afhankelijk van de grootte van het segment en de moeilijkheidsgraad van de bewerkingen).Modulair ontwerp

PCD-1100/3B - Advantage 1
Modulair ontwerp

De rollenbaan van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de Peddinghaus-boormachines gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is en totale flexibiliteit op het vlak van opstelling mogelijk is. De Peddinghaus-transportbanden kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeŽvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiŽnt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook een einde aan onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiŽle investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder ťťn dak tot een minimum te beperken.
  Fasegewijs groeien
Fasegewijs groeien
Fasegewijs groeien

Een balkboormachine moet de basis vormen voor toekomstig succes. Wij bij Peddinghaus stimuleren onze klanten om in fasen te groeien, op het ritme van hun productie. Fabrieksopstellingen worden ontworpen met het oog op toekomstige uitbreiding.

Beeld u het volgende in:
 • Fase 1: Installatie van een boormachine
 • Fase 2: Voeg een zaagmachine toe voor meer flexibiliteit
 • Fase 3: Zet de zaag- en de boormachine op een afstand van elkaar om het rendement te optimaliseren
 • Fase 4: Voeg een afdekmachine toe voor maximale productiviteit
Dit alles is mogelijk dankzij de rollenbaan van Peddinghaus!

Zaagmachine integreren

Zaagmachine integreren

Uw boor- en zaagmachine moeten harmonieus samenwerken, wat uw project ook is. De grote vraag is hoe dergelijk systeem op te stellen om de gewenste doorloopsnelheid te bereiken. De machines van Peddinghaus kunnen dankzij hun modulaire ontwerp hetzij in tandem hetzij apart worden opgesteld, om aan elke behoefte te voldoen.
  Boormachines in tandem met een zaagmachine
Boormachines in tandem met een zaagmachine
Boormachines in tandem met een zaagmachine

Peddinghaus-balkboormachines kunnen automatisch of halfautomatisch werken met een groot aantal bandzaagmachines. Of u nu een nieuwe Peddinghaus-zaagmachine of een reeds geÔnstalleerde zaagmachine gebruikt, de Peddinghaus-balkboormachine kan gemakkelijk in elke fabriek worden ondergebracht.

Integratieopties:
 • in tandem met verstekzaagmachine;
 • in tandem met rechthoekzaagmachine;
 • in tandem met bestaande zaagmachine (van Peddinghaus of andere fabrikanten)
Ideale zaagmachines om te integreren met de PCD-1100/3B zijn onder andere de DG-1100 dubbele- verstekbandzaagmachine en de 1250-510 rechthoekzaagmachine.
  Onafhankelijk van een zaagmachine
Onafhankelijk van een zaagmachine
Onafhankelijk van een zaagmachine

Als u maximale doorvoercapaciteit wilt, dan zijn tandemsystemen met boor- en zaagmachines mogelijk niet de beste oplossing voor uw productie. Door de boormachine en zaagmachine te splitsen, moet de ene machine niet op de andere machine wachten, wat de productie optimaliseert. Het te zagen materiaal kan worden gemeten met de AccuMeasure-rollenbaan van Peddinghaus. De AccuMeasure zorgt voor een integraal materiaaltransport en een gestroomlijnd CNC-beheer. De AccuMeasure, beschikbaar voor alle automatische Peddinghaus-bandzaagmachines, is de ideale aanvulling voor een compleet Peddinghaus-systeem.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, AziŽ, Rusland en AustraliŽ.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windowsģ-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windowsģ-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windowsģ-interface.

Toepassingen

IndustriŽle toepassingen

De PCD-1100/3B is de ideale balkboormachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen tot 1100 mm x 460 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende onderdelen die in de staalbouw worden geproduceerd:
 • vloerbalken;
 • zuilen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • componenten van hoofdliggers;
 • volwandliggers;
 • componenten van samengestelde balken;
 • dakgordingen.
Enkele veelvoorkomende staalbouwprojecten zijn:
 • industriŽle piperacks;
 • elektriciteitscentrales;
 • scholen;
 • appartementsgebouwen;
 • kantoorgebouwen;
 • winkelcentra;
 • wolkenkrabbers.
In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • componenten van windtorens;
 • componenten van bewegwijzering;
 • transportbanden;
 • mijnbouwapparatuur;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transformators;
 • aanhangwagens;
 • steenbreekmachines;
 • zonnepanelen.

Krachtige spil

Krachtige spil
Krachtige spil

De PCD-1100/3B-boormachine biedt ongeŽvenaard krachtige spilcapaciteiten. Het beproefde ontwerp met meerdere spillen van de PCD-1100/3B is een springplank naar meer rentabiliteit in de huidige markt van de staalbouw.
  Multi-spil-boren
Multi-spil-boren
Multi-spil-boren

De PCD-1100/3B-boormachine maakt gebruik van drie onafhankelijke spillen, voor een optimaal rendement. In tegenstelling tot machines met een enkele spil kan de PCD-1100/3B drie gaten tegelijkertijd boren, wat het doorvoercapaciteit van veelgebruikte programma's optimaliseert. Modellen met meerdere spillen zijn niet alleen efficiŽnter dan modellen met een enkele draaispil, ze maken ook een einde aan met onnodige laterale belasting, die tot ongelijkmatige gaten of zelfs vroegtijdige uitval van de gereedschappen kan leiden.
  Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren
Slimme-spil-boren

Raad niet bij boorwerken: boor elk gat in een profiel op de snelst mogelijke wijze met behulp van de slimme spil van Peddinghaus. Niet alle materialen zijn perfect: flenzen kunnen 'ingewerkt', 'uitgewerkt' of gewoon gewalst zijn met uiteenlopende diktes, dit is de aard van profielstaal staal.

STAPPEN VAN SLIMME-SPIL-BOREN:
 • Het gereedschap beweegt snel naar het materiaal.
 • Wanneer het gereedschap het oppervlak van het materiaal aanraakt, wordt een interne schakelaar geactiveerd.
 • Bij activering van de schakelaar, schakelt de spil in de vooraf ingestelde snelheid.
 • Wanneer het gereedschap door het materiaal heen is, wordt de schakelaar gedeactiveerd en weet de machine dat het gat klaar is.
 • Het gereedschap trekt zich terug en beweegt zich naar het volgende gat in een patroon.
  Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor
Krachtige spilmotor

De PCD-1100/3B maakt gebruik van een krachtige spilmotor van 10 kW om de zwaarste boorwerken aan te pakken. In combinatie met HSS-inzetstukken (High Speed Steel) of spiraalboren is de spilmotor van de PCD-1100/3B een ideale oplossing.
  Smering via het werktuig
Smering via het werktuig
Smering via het werktuig

De PCD-1100/3B-boormachine brengt het smeermiddel direct op het contactpunt met het materiaal aan. Door externe smeerslangen te vermijden, wordt de levensduur van het gereedschap geoptimaliseerd terwijl de hoeveelheid smeermiddel dat op het gereedschap aangebracht wordt tot een minimum beperkt wordt, waardoor onderhoudskosten verlaagd worden en het rendement van de investering stijgt.
  Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?
Waarom boren en niet ponsen?

Ponsen is reeds lang bekend als een efficiŽnte en goedkope manier om gaten te maken. Met ponsen kan men in enkele seconden tijd sleufgaten, vierkante gaten en ronde gaten maken, en dit met minimaal afval en onderhoud.

Hoewel ponsen snel en goedkoop is, leidt het ook tot kleine stressbreuken in het materiaal, wat in sommige toepassingen niet acceptabel is Voor toepassingen zoals bruggen of gespecialiseerde industriŽle werken, accepteren ingenieurs en regelgevende instellingen geen geponste of thermisch gegenereerde (plasma- of zuurstofgesneden) gaten.

Bovendien is het ponsen beperkt tot bewerkingen met een verhouding van 1:1 tussen materiaaldikte en gatdiameter. Dit, in combinatie met de steeds harder wordende gerecyclede materialen van vandaag, vormt het een hele uitdaging voor de traditionele ponstechnologie.

Rollenbaanmeting

Rollenbaanmeting
Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en algemene productiecapaciteit. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig rollen-aandrijfmechanisme. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die het materiaal in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en voer kleinere componenten naar binnen via een kleine deur in uw fabrieksgebouw;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad profielen in alle vormen en afmetingen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten.

Lay-outs/onderdelen markeren

Lay-outs/onderdelen markeren
Lay-outs/onderdelen markeren

Het markeren van layouts en onderdelen is van cruciaal belang voor het behouden van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van moderne staalbouwprojecten. De PCB-1100/3B is uitgerust met een unieke, stationaire carbinemodule die zich op de bovenflens van een profiel bevindt en ook via elk van de beschikbare boorspillen soepel kan markeren.
  Carbidemarkeren
Carbidemarkeren
Carbidemarkeren

De Peddinghaus PCD-1100/3B is standaard uitgerust met een ingebouwd carbidemarkeerstation. De PCD-1100/3B-boormachine, ideaal voor het markeren van onderdelen, kan probleemloos markeringen van verschillende diepte, grootte en richting aanbrengen, zonder de werktuigen te vervangen.
  Lay-outs markeren
Lay-outs markeren
Lay-outs markeren

De PCD-1100/3B kan automatisch layouts markeren met behulp van boorspillen als markeerwerktuig. Met de roterende spil wordt korte slag aangebracht om een klein 'putje' of 'pop-markering' aan te brengen dat goed zichtbaar is voor verdere las- en layoutwerken. Niet alleen is deze methode voor het markeren van een lay-out sneller dan carbidemarkeren, hij is ook meer kostenefficiŽnt want er zijn geen andere mechanismen en verbruiksgoederen meer nodig.
  Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat
Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat
Stempelen van onderdeelnummers: de SignoMat

Voor een maximale efficiŽntie bij het benummeren van onderdelen kan een optioneel SignoMat-stempelsysteem geÔnstalleerd worden in tandem met de boormachine. Deze stempelmachine kan max. 36 tekens of nummers bevatten en kan 1 teken per seconde stempelen. De onderdeelnummers worden gestempeld met een diepte van 1 mm en een hoogte van 12 mm gestempeld.

Siemens-besturing

Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Peddinghaus PCD-1100/3B wordt geleverd met het toonaangevende CNC-besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windowsģ-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.
Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geÔmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geÔmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geÔmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geŽxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Specificaties van machine

Specificaties van machine - PCD 1100 - 3B - Advantage 1


Aantal spillen
3
Max. profielbreedte
1100 mm
Max. profielhoogte
460 mm
Min. profielbreedte
76 mm
Min. profielhoogte
19 mm
Standaard paardenkracht van spil
10 kW - Dual Range Hydraulic Motor
Spilsnelheid
200- 800 RPM
Maximum gatgrootte
40 mm
Max. gewicht van segment
434 kg / m
Max. segmentgewicht
8,164 kg
Machinegewicht
4,763 kg