Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Automatische thermische CNC-snijdmachine - Systeem - Peddinghaus Ring of Fire - CNC-plasmasnijdmachines - CNC-snijsysteem - CNC-zuurstofsnijmachine
Plasmasnijden, Rollenmeting, Markering

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

Ring of Fire: thermische snijmachine
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaat er geen 'één-voor-alles'-machine. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. Het is gemakkelijk te zien waarom een staalbouwbedrijf graat alle materiaal op één machine zou willen bewerken. Op het vlak van plasma zijn er verschillende facetten om rekening mee te houden bij het beslissen wat de beste oplossing voor uw fabriek is, nu en in de toekomst.

De Ring of Fire is perfect voor drie soorten fabrieken:
 1. staalbouwbedrijven met reeds bestaande machines;
 2. fabrikanten die te maken hebben met een brede reeks unieke productie-eisten;
 3. fabrikanten die grote volumes buizen moeten produceren.
  Staalbouwbedrijven met bestaande apparatuur
De Ring of Fire, plasmasnijden en thermisch afdekken
Staalbouwbedrijven met bestaande apparatuur

Hoe lijnt u de werkstroom van uw fabriek uit? Elke fabriek heeft een knelpunt dat niet wordt veroorzaakt door een gebrek aan automatisering maar door de onvoorspelbaarheid van de binnenkomende projecten. Sommige machines zijn dan overstelpt met werk, terwijl andere tegen de normale snelheid blijven draaien. Voor fabrieken die dit soort knelpunten ondervinden, is de Ring of Fire de perfecte oplossing om de bestaande machines aan te vullen.
 • Is uw boormachine overbelast? Stuur vloerbalken en allerlei segmenten naar de Ring of Fire om uw productie te versnellen.
 • Heeft u niet voldoende projecten met verstekzagen om te investeren in een verstekzaagmachine? De Ring of Fire kan niet alleen verstekhoeken snijden maar ook elk segment op lengte snijden.
 • Wilt u uw layouts 4-assig markeren? De Ring of Fire kan op alle 4 kanten van een profiel markeren, zodat geen extra mechanismes voor boormachines of een aparte machine die geen andere taken kan uitvoeren, nodig zijn.
 • Hebt u klemhoeken nodig maar hebt u geen behoefte aan een hoekstaalmachine? De Ring of Fire is ideaal voor het bewerken van allerlei hoekcomponenten, van hoeksteunbalken tot hoekklemmen: hij kan afdekken, kerven en gaten maken!
Hoe lijnt u de steeds wijzigende behoeften van uw werkvloer uit? Hoe kunt u zich voorbereiden op elke mogelijke taak, zonder onnodig te investeren in machines die mogelijk onbenut blijven of die alleen rendabel zijn bij gespecialiseerde projecten? De Ring of Fire pakt deze problemen aan.
  Onderdelen die kunnen worden bewerkt met de Ring of Fire
De Ring of Fire, plasmasnijden en thermisch afdekken
Onderdelen die kunnen worden bewerkt met de Ring of Fire

De Ring of Fire kan om het even welk knelpunt aanpakken, zoals:
 • hoekklemmen;
 • vloerbalken;
 • afgedekte balken;
 • leidingklemmen;
 • balken met verstekhoek;
 • op maat gesneden onderdelen;
 • langsliggers van trappen.
  Fabrikanten die te maken hebben met uiteenlopende, unieke productie-eisen
De Ring of Fire - Plasmasnijden - Thermisch afdekken - Productiemachine
Fabrikanten die te maken hebben met uiteenlopende, unieke productie-eisen

Hoe weet Peddinghaus dat de Ring of Fire ideaal is voor fabrikanten? Omdat ze de machine al meer dan 2 jaar gebruiken om Peddinghaus-componenten te produceren in hun fabriek in Bradley (VS)!

Peddinghaus gebruikt de Ring of Fire om onderdelen te produceren zoals:
 • aanzetschroefbuizen van Y-assen van plaatmachines (buiscomponenten);
 • voeten van lichtgordijnen (buiscomponenten);
 • zijplaten van transportbanden, voetcomponenten en veel meer (kanaal- en hoekstaalcomponenten);
 • buiscomponenten van meerassige boormachines (hoekstaal-, kanaal- en buiscomponenten;
 • materiaalondersteuningstafels voor eenassige boormachines (hoekstaal-, kanaal- en buiscomponenten).
Fabrikanten in heel de wereld hebben de Ring of Fire-technologie toegepast om te voorzien in hun diverse behoeften en om flexibel te blijven in de economie van vandaag. Of u nu een fabrikant van graantransportbanden, van landbouwwerktuigen of van autotransportbanden bent, de Ring of Fire is ideaal voor uw toepassing!
  Fabrikanten die grote aantallen buizen moeten produceren
De Ring of Fire - Plasmasnijden - Thermisch afdekken - Staalbouwmachine
Fabrikanten die grote aantallen buizen moeten produceren

De Ring of Fire is de buisbewerkingsmachine bij uitstek voor de staalbouw. Kan in één keer alle 4 kanten bewerken van buisklemmen, buiskolommen of zelfs buizen met schuifverbinding worden probleemloos bewerkt. Buiscomponenten hoeven niet meer te worden omgekanteld, vastgezet of getransporteerd voordat ze met de Ring of Fire worden bewerkt.

Reglementen

Ring of Fire: thermische snijmachine
Wat zijn de reglementen voor plasma-afdekmachines?

Plasmatechnologie en de boutgaten die ermee gemaakt worden, worden steeds populairder. Of thermisch geproduceerde gaten toegestaan zijn of niet hangt af van het project of van de voorschriften van de regelgevende instanties/projectingenieurs. Het is belangrijk dat u controleert of plasmagesneden gaten toegestaan zijn voor uw project.


Plasma-afdekking

Ring of Fire: thermische snijmachine
Is plasmasnijden beter dan traditioneel boren/zagen/ponsen?

Een plasma-machine zorgt voor minder materiaalvervoer en kan niet alleen gaten produceren maar ook materiaal afdekken en snijden. Hij kan een brede reeks onderdelen - van klemhoeken tot kolommen - in één werkgang bewerken, zonder de werktuigen te vervangen en zonder aanvullende software-patches of -upgrades. Is plasmasnijwerk daarom beter dan traditioneel boor- en zaagwerk?
  Voordelen van plasma vs. boren
De Ring of Fire, plasmasnijden en thermisch afdekken
Voordelen van plasma vs. boren

 • minimaal intern transport van materiaal;
 • snijden, ravelen en gaten maken met één enkele machine;
 • niet nodig om werktuigen te vervangen om grotere of kleinere gaten te maken;
 • een thermische snijmachine neemt veel minder ruimte in beslag dan een uitgebreid productiesysteem;
 • één operator kan probleemloos diverse taken uitvoeren.
  Voordelen van traditionele processen vs. plasmasnijden
De Ring of Fire, plasmasnijden en thermisch afdekken
Voordelen van traditionele processen vs. plasmasnijden

 • geen beperking op gatdiameter ten opzichte van materiaaldikte;
 • geen 'slak' of 'restjes' die na productie moeten worden verwijderd;
 • gaten kunnen in alle toepassingen worden gemaakt, zelfs in breukgevoelige situaties;
 • traditionele balkmachines kunnen 3 oppervlakken tegelijkertijd bewerken;
 • in een integraal systeem boort de balkmachine gaten terwijl de hoekmachine, bandzaagmachine en andere machines hun taken uitvoeren, want de productie enorm versnelt;
 • de kosten van nutsvoorzieningen per gat zijn beduidend lager en de bewerkingstijd is korter, wat de kosten voor het maken van een gat verder reduceert.

Modulair ontwerp

Ring of Fire: thermische snijmachine
Modulair ontwerp

De rollenbaan van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de Ring of Fire gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is. Dit zorgt voor totale flexibiliteit bij het opstellen van de machines. De Peddinghaus-transportbanden kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeëvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiënt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook komaf met onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiële investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder één dak tot een minimum te beperken.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Rusland en Australië.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windows®-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windows®-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows®-interface.

Industriële toepassingen

Industriële toepassingen

De Ring of Fire is de ideale thermische bewerkingsmachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen tot 500 mm x 500 mm vlot bewerken.

Enkele veelvoorkomende toepassingen in de staalbouw zijn:
 • vloerbalken;
 • zuilen;
 • buiszuilen;
 • buisklemmen;
 • componenten van dwarsbalken;
 • componenten van gebinten;
 • dakgordingen;
 • T-stukken;
 • klemhoeken;
 • basisplaten;
 • verstevigers voor ribben;
 • afgedekte balken (blokafdekking, flensverdunning, 'hondebenen', ribben of flensuitsnijdingen);
 • verstekken of rechte hoeken.
In de productiesector wordt hij gebruikt voor de productie van o.a.:
 • landbouwapparatuur;
 • transportbanden/autotransportbanden;
 • zonnepanelen;
 • aanhangwagens;
 • apparatuur voor grondwerken;
 • transportbanden/autotransportbanden;

Plasmasnijden 360°

Ring of Fire: thermische snijmachine
Plasmasnijden 360°

De Ring of Fire gebruikt een revolutionaire aanpak van 360° voor het plasmasnijden van materiaal. Eén enkele Hypertherm-plasmabrander is bevestigd op een roterende 'ring' die 360° rond het te bewerken profiel kan roteren. Dit zorgt ervoor dat de machine alle 4 kanten van een buis kan bewerken, elke kant van een balk, hoek of kanaal kan markeren en op alle 4 kanten van een constructiesegment kan markeren.
  Versteksnijden
De Ring of Fire: versteksnijden
Versteksnijden

De Ring of Fire van Peddinghaus kan niet alleen het te bewerken profiel 360° roteren, hij kan ook perfect versteksnijden. De versteksnijdfunctie van de Ring of Fire, ideaal voor het voorbereiden van laswerken of het versteksnijden van profielen, is ongeëvenaard.

HPR400

Ring of Fire: thermische snijmachine
Hypertherm HPR400-plasmasnijmachine

De Peddinghaus Ring of Fire is standaard uitgerust met de Hypertherm HPR400XD-plasmasnijmachine. Het HyPerformance HPR400XD-systeem met de HyDefinition- en PowerPierce-technologieën zorgt voor hoge snijsnelheden, snelle procescycli, korte overschakelingstijden, hoge betrouwbaarheid en maximale productiviteit bij het snijden, facetsnijden en markeren.

Het HPR400XD-systeem kan staal tot 50 tot 80 mm dik doorboren wanneer het vanaf de rand start. De gemiddelde snijsnelheid voor mild staal van 12 mm dik is 4,3 m/m.
  Autogas-capaciteiten
Autogas-capaciteiten
Autogas-capaciteiten

De Autogas-console van de HPR400XD beperkt tussenkomsten van de operator in de plasmasnijdmachine tot een minimum, want het snijdsysteem wordt automatisch ingesteld. Met de invoering van een verbeterd argonmarkeerproces kan de HPR400XD superieure markeerresultaten leveren op alle 4 oppervlakken van een profiel.

Oppervlaktedetectie

Ring of Fire: thermische snijmachine
Oppervlaktedetectie met lasers

U hebt geen thermische bewerkingsmachines meer nodig om het oppervlakte van materiaal met de tip van de brander af te tasten. Dankzij het geavanceerde lasersysteem van Peddinghaus voor het detecteren van oppervlakken hoeft de brander het oppervlak niet meer te zoeken. Zo wordt het oppervlak niet alleen sneller maar ook nauwkeuriger gedetecteerd.

In tegenstelling tot het vroegere systeem van detectie via boogontlading wordt de laserdetectie niet gehinderd door de aanwezigheid van roest of gloeihuid.Transportband

Ring of Fire: thermische snijmachine
Automatische transportband

Kleinere componenten, schroot en thermische bijproducten die door de Ring of Fire worden geproduceerd, worden automatisch naar een trechter gevoerd, op een veilige afstand van de machine, om ze snel en efficiënt te kunnen verwijderen. Onderdelen kunnen naar verdere productieprocessen worden verplaatst zonder de machine te stoppen.

Dit garandeert een continu productieproces.


Materiaal meten

Ring of Fire: thermische snijmachine
Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en schrootreductie. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig klemrollenmechanisme. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die het materiaal in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en voer kleinere componenten naar binnen via een kleine deur in uw fabrieksgebouw;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad profielen in alle vormen en afmetingen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten.

Elektrische

Ring of Fire: thermische snijmachine
Elektrische kenmerken

Van de schakelkast tot de aandrijfmotoren is de Ring of Fire uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.
  Siemens-besturing
Siemens-besturing
Siemens-besturing

De Ring of Fire is uitgerust met het toonaangevende besturingspaneel van Siemens. Dit krachtige, meerassige besturingspaneel biedt de flexibiliteit van een Windows®-interface, terwijl de robuuste constructie en kwaliteit van een krachtige CNC-besturing behouden blijven. Zijn unieke, wereldwijde toegang tot reserveonderdelen, zijn uitmuntende service en zijn toonaangevende garantie bewijzen dat Siemens de ultieme leverancier van elektronica in de huidige markt van machinegereedschap is.

Software

Balkboormachine - Afdekmachine - Hoekstaalmachine - Layoutmarkering - Software
Software

Peddinghaus-machines zijn erg veelzijdig op het vlak van CAD/CAM-softwareopties. Of het nu gaat over de allure van een volledig 3D-pakket voor staalbouwprogrammering of de eenvoud en betaalbaarheid van de Peddimat-software van Peddinghaus, er bestaat een oplossing voor elke behoefte.
  Peddimat
Peddimat-software
Peddimat

Peddimat-software is reeds lang toonaangevend in de staalbouwsector en in de wereld van metaalfabricage. Deze veelzijdige en betaalbare software behoeft geen onderhoudscontract, vereist slechts minimale bedrijfsvoorwaarden en biedt een onbeperkt aantal licenties per installatie.

Het gebruiksgemak is vooral te merken in fabrieken met meerder Peddinghaus-machines, want één gemeenschappelijke interface wordt gebruik voor afdekmachines, boormachines, hoekstaalmachines, zaagmachines, CNC-markeringsmachines etc.

Basisfuncties:
 • gebruiksvriendelijke, grafische invoer;
 • klantspecifieke en standaard AISC- en Europese vormbibliotheken om niet-programmeerbare zones te bepalen;
 • automatische flens-layout in het midden van te bewerken segmenten;
 • kopiëren van de flensgatpatronen van de bovenste flens naar de onderste flens, van eind naar eind, of naar de tegenoverliggende kant;
 • matrix-ontwikkeling van symmetrisch gatpatronen en de optie om opgeslagen matrix-gatpatronen op te halen;
 • DSTV-import is een standaardfunctie; DXF-conversie is optioneel. Deze functies bieden compatibiliteit met alle belangrijkste CAD-systemen, zodat geen handmatige invoer nodig is;
 • tegelijkertijd weergeven van gegevensinvoer en grafisch scherm, om het programma te kunnen controleren;
 • totale optimalisering van de werkcyclus, ongeacht de invoervolgorde van de gatlocaties;
 • mogelijkheid om verschillende programma's met verschillende hoeveelheden te combineren in één stuk materiaal (nesting);
 • mogelijkheid om programma's te bewerken;
 • invoer van afmetingen in feet/inch/fractionele, inch/decimale of metrische eenheden;
 • volledige integratie met moderne BIM-software.
  Parts Tracking Utility (PTU)
PTU-software (Parts Tracking Utility)
Parts Tracking Utility (PTU)

Het Parts Tracking Utility (PTU) is een programma voor het opvolgen van de productie van materiaal op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. Dit programma is niet zichtbaar voor de operator en werkt op de achtergron in de CNC-besturing.

Dit programma maakt een uitvoerbestand op een geselecteerde locatie aan met daarin belangrijke informatie over de productie van de onderdelen. Het programma documenteert het gebruik van uw machine door specifieke interne machinecommunicatie op te volgen. Dit kan diverse gegevens omvatten, gaande van het aantal geponste of geboorde gaten tot de tijd die de operator de machine stilgezet heeft.

Voordelen van de PTU
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de voortgang van op afstand op te volgen;
 • mogelijkheid om de productiviteiten van een werknemer op te volgen;
 • geen kans op menselijke fouten meer bij het opvolgen van de productie.
Programma-vereisten

Om de productiecontrole te kunnen gebruiken moet de Peddimat-version 1.09.07 op de machine geïnstalleerd zijn. De reden daarvoor is dat de koptekst van het onderdelenbestand dat in de Peddimat-versie 1.09.07 wordt gebruikt, een speciale volgorde moet hebben. De machine moet uitgerust zijn met een Siemens 840 Di-besturing of een latere versie.

Specificaties van machine

Specificaties van machine - Ring of Fire


Type thermisch snijden
Plasma
Max. balkbreedte
508 mm
Min. balkbreedte
75 mm
Max. flenshoogte
508 mm
Max. materiaaldikte
(flens, rib of rand: doorboring)
50 mm
Max. materiaaldikte
(flens, rib of rand: vanaf rand gesneden)
80 mm
Min. materiaaldikte: platijzer
19 mm
Aantal CNC-bestuurde assen
7
Gewicht grijper en uitvoertransportband
5,806 kg
Machinegewicht
9,545 kg