Peddinghaus.com works best with JavaScript enabled
Machine automatische layout-markering - Hypertherm ArcWriting - Plasma-markering - Plasma-layout-markering
Markering, Rollenmeting

De juiste oplossing voor mijn fabriek?

Automatische markeermachine
De juiste oplossing voor mijn fabriek?

In de wereld van staalbouw bestaan er geen 'één-voor-alles'-machines. Elke machine heeft een ideale toepassing en voor elk staalbouwbedrijf bestaat er een ideale machine. Hoe weet u of de PeddiWriter de juiste machine voor u is? Er zijn vele factoren om rekening mee te houden. Of u nu vooral belang hecht aan de productiedoorloop, de nauwkeurigheid of arbeidskosten van een machine voor layoutmarkering, elk van deze facetten wordt aangepakt door PeddiWriter.
  Productiviteit
Productiviteit
Productiviteit

De PeddiWriter doet het werk van een heel team van layout-technici en maakt komaf met vervelende, zware werken die traditioneel verbonden zijn met het handmatig markeren van een profiel. Onderdelen worden tegen hoge snelheden bewerkt dankzij de dubbele branders. De plasmabranders van de PeddiWriter kunnen sneller dan carbidemarkeerders gelijktijdig op twee aparte oppervlakken markeren. Het handmatig transporteren van een balk met een kraan is niet langer nodig, dankzij de innovatieve rollenbaan.

Kunnen uw layout-technici de PeddiWriter verslaan?
  Precisie
Precisie
Precisie

Sinds de lancering ervan is aangetoond dat CNC-automatisering de precisie verhoogt bij het boren van staalbalken, het bewerken van plaatstaal en het produceren van hoekstaal. De PeddiWriter is de allereerste machine die layout-markering combineert met CNC-automatisering voor de productie van profielen van constructiestaal. Personeel kan niet alleen duur maar ook onvoorspelbaar zijn. Werknemers kunnen ziek worden, een slechte dag hebben of niet voldoende oog voor het eindproduct hebben. Het wordt steeds moeilijker en duurder om gekwalificeerd personeel te vinden.

Met de PeddiWriter hoeft u zich niet langer zorgen te maken over menselijke fouten, dankzij de besturing via CNC-programma's. Deze programma's kunnen op diverse wijzen samengesteld worden. De meest traditionele vorm is het verzamelen van gegevens direct vanuit het originele BIM-model, voor een optimale precisie. Als deze functie niet in uw BIM-software beschikbaar is, zijn er andere, met de PeddiWriter compatibele programma's beschikbaar waarmee u om het even welk proces kunt ontwerpen of reeds bestaande programma's kunt wijzigen.
  Wat is het verschil?
Wat is het verschil?

  HANDMATIGE LAYOUT-MARKERING DE PEDDIWRITER
Snelheid
TRAAG: volledig handmatig
SNEL: volledig automatisch
Leidt tot vertraging in andere processen?
JA: hefkraan nodig, belemmert andere processen
NEE: onafhankelijk te bedienen
Accuracy
ONVOORSPELBAAR: menselijke fouten
SUPERIEUR : beproefde, nauwkeurige CNC
Labor Cost
HOOG: meerdere technici
LAAG: één operator
Materiaaltransport
HOOG: afhankelijk van hijskraan om balk meermaals om te draaien om 4 kanten te bewerken
LAAG: transportband en 4-assige markering
Labor Skill Level
HOOG: vereist gespecialiseerde technici, moeilijk te vinden
MINIMAAL: automatische
programmering
Afmetingen
Meerdere layout- en opstellingsstations
Eén machine en transportband, die buiten kan worden opgesteld

Waarom Plasma ArcWriting?

Hypertherm Plasma ArcWriting
Waarom Plasma ArcWriting?

De Plasma ArcWriting van Hypertherm is een duurzame, betaalbare oplossing voor het meer-assig markeren van layouts. De Peddiwriter, die sneller werkt dan carbidemarkering en onderhoudsvriendelijker dan een laser is, gebruikt moderne technologie met de kracht en snelheid waarop staalbouwbedrijven op kunnen vertrouwen.
  Perfecte resultaten in elke bedrijfsomgeving
PeddiWriter: Hypertherm ArcWriter-technologie
Perfecte resultaten in elke bedrijfsomgeving

De PeddiWriter is ontworpen met het oog op de zware bedrijfsomstandigheden van de meeste fabrieken en maakt gebruikt van beproefde plasmatechnologie om het markeren van de layout en opstelling van profielen te automatiseren. Hypertherm ArcWriting-branders worden gebruikt om layout-gegevens direct op het profiel in kwestie aan te brengen. Zoals moderne plasmasnijmachines zijn ook plasmamarkeermachines robuust en tegelijkertijd precies genoeg voor alle staalbouwwerken.

"Een van de grootste voordelen van de ArcWriter-branders is dat het fundamenteel om een plasmasysteem met een laag vermogen gaat. Het systeem wordt echter niet gebruikt om door het staal te snijden maar om markeringen aan te brengen. Dit gebeurt niet alleen snel en efficiënt, het systeem maakt ook gebruik van een voeding die amper zo groot is als die van een lasmachine en die zeer goed werkt in stoffige of vuile bedrijfsomgevingen. Een van de voordelen van het systeem in vergelijking met lasermarkering of carbidemarkering is het gebruiksgemak: het systeem kan heel eenvoudig opgesteld worden. U schakelt het systeem in, stelt het vermogen in, stelt de snelheid in en u kunt aan de slag. Zodra het systeem ingesteld is om te markeren, kun je aan de slag."
Jim Colt, Application Technology Manager, Hypertherm Inc.
  Laagspannings-plasmabranden betekent geen stof en minimale bedrijfskosten
Laagspannings-plasmabranden betekent geen stof en minimale bedrijfskosten
Laagspannings-plasmabranden betekent geen stof en minimale bedrijfskosten

De ArcWriting-branders van de PeddiWriter werken met nominale spanning om alleen het oppervlak van het materiaal te kerven, niet om delen te snijden. De resultaten zijn volledig zichtbaar doorheen roest en kalkafzetting. Bovendien heeft de machine geen stofextractie of opvangsysteem voor vuildeeltjes nodig, en kan de machine volledig werken op zuivere en droge omgevingslucht als een alternatief voor andere markeergassen. Operators aan de machine merken geen zichtbare rook of damp als resultaat van de plasmamarkering en er zijn geen zichtbare resten rondom de markering.

In vergelijking met HD-plasmasnijdmachines die snijden bij een spanning van 260 A tot 400 A heeft de ArcWriter met slechts 5 A nodig om te markeren. De spanning kan ingesteld worden op een hogere waarde om dieper te kunnen markeren. De machine zelf werkt met een minimale spanning van amper 27 A, veel minder dan normale boor- of snijdmachines. Hierdoor is de machine niet alleen veel sneller maar ook veel voordeliger dan andere modellen..

Modulair ontwerp

PeddiWriter-rollenbaanmeting
Modulair ontwerp

De rollenbaan van Peddinghaus biedt een brede reeks opties voor materiaaltransport- en meting. Bij de PeddiWriter gebeurt de meting aan de machine, zodat geen aparte transportwagen of apart grijpmechanisme nodig is. Dit zorgt voor totale flexibiliteit bij het opstellen van de machines. De Peddinghaus-transportbanden kunnen snel worden verlengd, uiteen gehaald, van het ene uiteinde naar het andere worden verplaats (met of zonder referentiepunt) en worden aangepast zonder de nauwkeurigheid of functionaliteit van de machine aan te tasten. De afwezigheid van onnodige mechanismes zorgt ook voor superieure duurzaamheid, want de Peddinghaus-rollenbaan kan gemakkelijk in de open lucht worden opgesteld, in welk klimaat ook. Bovendien biedt het modulaire ontwerp van de rollenbaan staalbouwbedrijven de mogelijkheid hun productie naar wens uit te breiden, voor een ongeëvenaard potentieel.
  Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?
Hoe richt ik mijn fabriek in?

De opstelling van uw fabriek en een efficiënt intern materiaaltransport zijn van cruciaal belang om kosten te besparen. Telkens wanneer een profiel met een kraan verplaatst wordt, gaat winst verloren. Deze onnodige kosten verlagen niet alleen de productiviteit van andere processen, ze leiden ook onnodig gevaar op de werkplek. Met de hulp van ervaren opstellingsingenieurs en systeemtechnici van Peddinghaus leren fabrikanten de geheimen van een geslaagde fabrieksopstelling zonder eerst te hoeven worstelen met een slechte opstelling of verkeerde planning.
  Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren
Materiaal buiten bewaren

Voor de opslag van uw productiemateriaal is geen elektriciteit, hitte of afdekking nodig. Dus waarom al uw materiaal binnen bewaren, waar het waardevolle ruimte inneemt en hoge onkosten veroorzaakt? Het ontwerp van de rollenbaan van Peddinghaus maakt het eenvoudig om het lossen en laden van materiaal buiten te doen. Naast het besparen van fabrieksruimte, maakt deze innovatieve methode ook komaf met onnodige kraanwerken die andere activiteiten in uw fabriek belemmeren. U kunt uw vrachtwagens gemakkelijk buiten de fabriek lossen en het materiaal op de rollenbaan laden zonder andere delen van uw productie te vertragen.
  Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten
Kleine installaties, lage onkosten

Groot laadvermogen, kleine afmetingen: dat is het mantra van de afdeling Systemen van Peddinghaus. Kleinere afmetingen zorgen voor lagere bedrijfskosten, of het nu gaat over verwarming, elektriciteit, eigendomsbelasting of de kosten van de initiële investering. Peddinghaus-klanten gebruiken voor hun machine vaak een soort garage naast hun voornaamste las- en fabricageruimte, om de algemene kosten te verlagen en de gevaren als gevolg van het combineren van meerdere activiteiten onder één dak tot een minimum te beperken.

Ondersteuning

Ondersteuning voor staalbouw de klok rond
Wereldwijde ondersteuning

Bij Peddinghaus is klantenservice de hoogste prioriteit. Ons internationale team van klantenservicemedewerkers is dag en nacht bereikbaar in het Peddinghaus-callcenter. Ultramoderne internetgebaseerde diagnose-software, op elk moment beschikbare buitendienstmedewerkers en een in de sector toonaangevende garantie van Peddinghaus is slechts een klik of een telefoontje weg.
  Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond
Technische klantenservice de klok rond

Om onze wereldwijde klanten te helpen, bieden wij bij Peddinghaus een technische klantenservice die dag en nacht bereikbaar is. Het personeel van onze binnendienst heeft jarenlange ervaring in technische buitendienst, montage of fabriekstesten. Daardoor hebben ze een uitgebreide ervaring met bijna alle machines. De Peddinghaus-medewerkers zijn niet alleen beschikbaar wanneer u hen nodig hebt, ze hebben ook de nodige kennis om allerhande problemen op te lossen.
  Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers
Hooggekwalificeerde buitendienstmedewerkers

Hoewel 90% van de problemen door ons technische callcenter opgelost kunnen worden, is een uitgebreid netwerk van meer dan 50 Peddinghaus-buitendienstmedewerkers beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Rusland en Australië.
  Online-diagnoses
Online-diagnoses
Online-diagnoses

De binnendiensttechnici van Peddinghaus hoeven niet naast uw machine te staan om uw probleem op te lossen. Een gewone internetverbinding is al wat ze nodig hebben om uw machine te bedienen alsof ze bij u in de fabriek staan. De krachtige Windows®-gebaseerde Siemens-besturing die in de Peddinghaus-machines gebruikt wordt maakt dit mogelijk en zorgt voor een superieure diagnostiek via de Windows®-gebaseerde omgeving.
  Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam
Problemen oplossen via de webcam

Niet elk probleem kan online worden opgelost. Er zijn nog veel mechanische problemen of situaties waar het menselijke oog voor nodig is. Peddinghaus-machines zijn uitgerust met HD-webcamera's en software, waarmee de Peddinghaus-technici de activiteit aan de installatie duidelijk kunnen zien zonder hun kantoor te verlaten.

Deze functie is ook beschikbaar als een upgrade voor alle bestaande Peddinghaus-machines met een Windows®-interface.

Industriële toepassingen

Industriële toepassingen

De PeddiWriter is de ideale markeermachine voor een brede reeks toepassingen. Hij kan onderdelen tot 1250 mm x 610 mm vlot bewerken. Markeer de layout van om het even welke gelaste verbinding, zoals:
 • verstevigers van ribben
 • lasplaten
 • basisplaten
 • platen met inzetstuk
 • schuifplaten/lamel-platen
 • kapplaten
 • flexibele eindplaten
 • gelaste hoekzittingen
 • lagerzittingen
 • aan zuilen gelaste balken
 • momentvaste eindplaten
 • eindplaten met spatpen
 • platen met gelaste flens
 • steunverbindingen met uniforme kracht
 • momentvaste eindverbindingen

Hypertherm ArcWriting

Hypertherm ArcWriting-plasmamodules
Hypertherm ArcWriting

De PeddiWriter is uitgerust met twee Hypertherm ArcWriting-plasmamodules, die op de PeddiWriter zelf zijn gemonteerd om plaats te besparen. De lage stroomsterkte (meestal 5-16 A) zorgt voor duidelijke markeringen en als beschermend gas kan schone, droge fabriekslucht of H5 (5% waterstof, 95% argon) worden gebruikt. Het markeerproces wordt niet gehinderd door de gebruikelijke hoeveelheid gloeihuid of corrosie en de markering is duidelijk zichtbaar, ongeacht de toestand van het materiaal.
  Heb ik een stofopvangsysteem nodig?
Heb ik een stofopvangsysteem nodig?
Heb ik een stofopvangsysteem nodig?

De Hypertherm ArcWriting-brander is ontworpen voor gebruik zonder een stofopvangsysteem. Zelfs in situaties met constante productie en met beide branders in bedrijf genereert de PeddiWriter geen stof, vuildeeltjes of 'rook'.
  Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid

Plasma wordt in de zwaarste bedrijfsomstandigheden gebruikt, van plaatbewerkingsmachines tot thermische bewerkingsmachines. Dit geldt ook voor de ArcWriter, die minimaal onderhoud vereist en bestand is tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden.
  Bedrijfskosten
Bedrijfskosten
Bedrijfskosten

Hoewel plasmamarkering uitgevoerd wordt met een elektrische brander, werkt de ArcWriter met heel lage spanning (meestal 5-16 A) om materiaal lichtjes te kerven, niet te snijden. De hele machine werkt met een spanning van ongeveer 27 A, een waarde die in vergelijking met moderne boor- of ponsmachines minimaal is. Als beschermend gas wordt zuivere en droge omgevingslucht gebruikt, zodat geen gas van externe aanbieders gekocht moet worden.

Twee branders

Twee onafhankelijke Hypertherm ArcWriting-plasmabranders
Twee onafhankelijke branders

Dankzij zijn twee volledig onafhankelijke branders kan de PeddiWriter tegen hoge snelheid werken, veel sneller dan carbidemarkering. Elke brander werkt op een volledig onafhankelijke Y-, X- en Z-as. Dit zorgt ervoor dat de machine op twee verschillende oppervlakken tegelijkertijd volledig andere tekens markeren. Zo kan de PeddiWriter doeltreffend layouts markeren op de vier kanten van een brede reeks staalprofielen.
  De bovenste brander
De bovenste brander
De bovenste brander

De bovenste brander op de PeddiWriter is voorzien van een uniek, scharnierende kop. De brander kan markeren boven op de ribben, op de bovenste flens en op de onderste flens van materiaal dat door de PeddiWriter verwerkt wordt.
  De onderste brander
De onderste brander
De onderste brander

De PeddiWriter kan ook de onderkant van materiaal markeren dankzij zijn markeermechanisme met meerdere assen. Dit mechanisme werkt volledig onafhankelijk van het bovenste markeersysteem waardoor onderste en bovenste delen van een profiel tegelijkertijd kunnen worden gemarkeerd.

Afstandsmeting van brander

Minimale afstandsmeting van brander
Minimale afstandsmeting van brander

De markeermechanismes van de PeddiWriter staan constant in contact met het oppervlak, zodat de brander niet steeds het oppervlak hoeft af te tasten. Twee robuuste sensors zijn op de brander gemonteerd zodat de brander een gepaste afstand kan bewaren tijdens het hele markeerprogramma. Dankzij zijn optimale ontwerp wordt het mechanisme niet gehinderd door de aanwezigheid van gaten in het profiel.Rollenbaanmeting

PeddiWriter-rollenbaanmeting
Rollenbaanmeting

De rollenbaanmeting van Peddinghaus zorgt voor uiterste flexibiliteit op het vlak van materiaaltransport en productiviteit. Bij deze unieke vorm van meting wordt het materiaal door de machine gevoerd met behulp van een krachtig rollen-aandrijfmechanisme. Een reeks nauwkeurige codeerders meet de afstand die het materiaal in de machine heeft afgelegd, zodat de machine de onderdelen snel en nauwkeurig kan produceren.

Enkele voordelen van de Peddinghaus-rollenbaan zijn:
 • kleinere benodigde oppervlakte: bewaar uw materiaal buiten de fabriek en voer kleinere componenten naar binnen via een kleine deur in uw fabrieksgebouw;
 • geen beperking in lengte: de lengte van het materiaal wordt alleen beperkt door het gewicht;
 • laad profielen in alle vormen en afmetingen achter elkaar op rollenbaan zonder de productie te stoppen: niet nodig om op een terugkerende band op het uitladen van de grijperslede te wachten.

Elektrische kenmerken

Siemens-elektronica van PeddiWriter
Elektrische kenmerken

Van de schakelkast tot de aandrijfmotoren is de PeddiWriter uitgerust met Siemens-elektronica. Siemens biedt een toonaangevende garantie en beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld.

Software

CAD/CAM - Raptor-software - Tekla API
Raptor-software

De Raptor-software van Peddinghaus is het belangrijkste CAD/CAM-platform voor staalbouwmachines op de markt. Raptor bestaat uit veelzijdige modules voor het importeren, ontwerpen en exporteren van onderdelenprogramma's en kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van elk staalbouwbedrijf.

http://www.peddinghaus.com/raptor
  3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken
Raptor CAD/CAM-software
3D Module: wijzigen, controleren, aanmaken

Het hart van de Raptor is de 3D Module. Wanneer onderdeelgegevens in de Raptor geïmporteerd zijn, werkt de 3D Module als een controlemiddel dat de geïmporteerde gegevens kan bewerken. Als onderdeelbestanden moeten worden aangemaakt, biedt de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface van de 3D Module krachtige programmeeropties.
  Tekla API-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
Tekla API-importmodule

Voor staalbouwbedrijven die een meer nauwkeurige import met veel gegevens nodig hebben, is een directe Tekla-API-module beschikbaar voor optimale bestandsomzetting. Gebruikers van Tekla Structures hebben de mogelijkheid om geometrie direct in de Raptor te importeren zonder tussenliggende bestandsomzetting. Deze directe overdracht gebeurt op basis van het originele ontwerp van de structuur en produceert automatisch Scribe-gegevens.

Ondersteunde Tekla-versies: klik hier
  DSTV-importmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-importmodule

BIM-softwareprogramma's (zoals SDS/2, Tekla Structures, Graitec, etc.) kunnen onderdelenprogramma's voor gebruik in de Raptor aanmaken door gegevens te exporteren in een gemeenschappelijk bestandformaat, DSTV. DSTV-bestanden kunnen in het Raptor-softwareplatform worden geïmporteerd voor bewerking of voor het aanmaken van CNC-bestanden.
  DSTV-exportmodule
Raptor CAD/CAM-software
DSTV-exportmodule

Raptor kan de onderdelengegevens exporteren naar een DSTV-bestand (met inbegrip van de markeringen, afdekkingen en gaten). Alle verbeteringen die in de Raptor zijn toegepast zijn in dit geëxporteerde DSTV-bestand inbegrepen. De DSTV-exportmodule zorgt ervoor dat CNC-machines van andere fabrikanten dit soort bestanden kunnen importeren.
  Import/export-module iDSTV+ en DSTV+
Raptor CAD/CAM-software
Import/export-module iDSTV+ en DSTV+

Bepaalde MRP-systemen kunnen groepen van nestingbestanden exporteren in formaten genaamd DSTV+ en iDSTV+. Deze bestandstypes spelen een belangrijke rol in de automatische ontwikkeling van gesneden staalplaten voor productie. Raptor kan deze iDSTV+- en DSTV+-bestanden importeren en exporteren voor productie op andere machines. Op die manier hoeven nestingbestanden niet meer handmatig gegroepeerd worden wanneer ze reeds in de MRP-software van een andere fabrikanten gegroepeerd zijn. De import/export-module voor bestanden in iDSTV+ en DSTV+ bevat ook een standaardmodule voor import/export van DSTV-bestanden.
  De Peddimat-import/export-module
Raptor CAD/CAM-software
De Peddimat-import/export-module

De Peddimat-import/export-module biedt de mogelijkheid om nieuwe Peddimat-bestanden aan te maken of bestaande Peddimat-bestanden te gebruiken op de Raptor. Deze optie garandeert totale flexibiliteit wat betreft compatibiliteit met oudere software.
  Traceermodule voor onderdelen
Raptor CAD/CAM-software
Traceermodule voor onderdelen

Het traceermodule voor onderdelen is bedoeld voor het opvolgen van de productie van onderdelen op Peddinghaus-machines die met een Siemens-besturing zijn uitgerust. De traceermodule, beschikbaar als optie bij de Raptor-software, werkt in de achtergrond van de CNC-besturing en maakt bestanden aan met belangrijke informatie over de productie van de onderdelen.

De voordelen van de traceermodule zijn o.a.:
 • automatische documentering van de productie;
 • mogelijkheid om de vooruitgang van op afstand te volgen;
 • mogelijkheid om productiviteit van werknemers op te volgen;
 • voorkomen van menselijke fouten bij het opvolgen van de productie.

Specificaties van machine

Specificaties van machine - PeddiWriter


Max. profielafmetingen
1250 mm x 610 mm
Min. profielafmetingen
75 mm x 75 mm
Max. profielgewicht
19,900 kg
Type markering
Plasma ArcWriting
Aantal markeermodules
2 Hypertherm Arc Writer toortsen
Markeerbare oppervlakken
4 zijden van het profiel
Gelijktijdig gemarkeerde oppervlakken
2 zijden tegelijkertijd markeren
Toegestane profielen
balken, U-profielen, Hoeklijnen, Kokers en strip
Machinegewicht
6,192 kg
Lay-outs in inch
Lay-outs in meter